назад
23.05.18

Реалізація програми безоплатної правової допомоги на Шосткинщині

ShM 1805021 01У межах реалізації програми безоплатної правової допомоги с. Собич та с. Лісне Шосткинського району на 2018-2019 роки, основною метою якої є розроблення та здійснення комплексу заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги осіб, 21 травняінтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна та начальник відділу правової інформації та консультації Світла Мязіна   здійснили комплекс правопросвітницьких заходів.

Так, на базі Собицького навчально-виховного комплексу ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ фахівець центру Юлія Зацаринна провела для учнів 10-11 класів профорієнтаційну бесіду «Юрист – моя майбутня професія».

Під час спілкування з учнями працівник Центру розповіла про специфіку професії юриста, пояснила окремі статті Конвенції про права дитини та Конституції України, зосередили увагу на необхідності знати свої права, розуміти свої обов’язки, але не порушувати права інших. У ході розмови учні розмірковували над змістом відомого вислову «Права однієї людини закінчуються там, де починаються права іншої», підтверджуючи його правоту прикладами із життя.

«Такі правопросвітницькі заходи сприяють підвищенню рівня правової обізнаності населення, допомагають дітям набути елементарних знань про найважливіші закони нашої держави, сприяють виробленню вміння використовувати ці знання у повсякденному житті, – зазначила директор Собицького НВК Тетяна Печінка.

Цього ж дня працівники місцевого центру провели для педагогічного колективу навчального закладу  правопросвітницький семінар «Основні аспекти охорони праці в Україні». У ході семінару були висвітлені такі питання як право громадян на охорону праці при укладенні трудового договору, права працівників на пільги і компенсації за важкі та шкідливі умови праці, обов’язки роботодавця щодо створення безпечних і нешкідливих умов праці.
«Інструктажі працівників із питань охорони праці є одним із основних принципів державної політики в галузі охорони праці.
Усі посадові особи один раз на три роки мають проходити навчання і перевірку знань з питань охорони праці, – акцентувала увагу правник Юлія Зацаринна.

ShM 1805021 02

Також начальник відділу правової інформації та консультацій Світла Мязіна провела консультування громадян. Під час виїзного прийому до юриста центру за юридичними консультаціями звернулися чотири громадянина, які цікавилися порядком укладання договору щодо добровільної сплати аліментів на дитину, прийняттям спадщини нерезидентом (іноземцем), підставами зміни прізвища малолітньої дитини, змінами в порядку нарахування субсидій. На всі запитання були надані вичерпні консультації.

ShM 1805021 03

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Європейська, 15. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел. (05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.