назад
22.02.18

Реалізація та захист прав громадян у сфері пенсійного забезпечення

22 02 2018 3

21 лютого 2018 року у Вінницькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги  відбувся круглий стіл «Правова освіта. Забезпечення захисту прав громадян по питанням пенсійного забезпечення». На заході були присутні представники Вінницького приміського об’єднаного управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області, адвокати, працівники бюро правової допомоги та структурних підрозділів Вінницького місцевого центру з надання БВПД.

Даний захід організований Вінницьким приміським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області та Вінницьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги з метою обговорення пенсійної реформи задля ефективного вирішення правових питань громадян.

З вступним словом виступила директор Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариса Пікановська та зазначила, що питання, які стосуються пенсійного забезпечення є досить актуальними. Крім того, потребують додаткового вивчення працівниками центру, адвокатами та  роз’яснень з боку фахівців пенсійного фонду.22 02 2018 2

Керівник Вінницького приміського об’єднаного управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області Володимир Кубик розповів про особливості пенсійної реформи та зупинився на основних змінах в пенсійному законодавстві. Крім того, надав роз’яснення щодо питань, які стосувались переходу із пенсії державного службовця на звичайну і які це може мати наслідки, що буде з тими у кого немає 25 років страхового стажу на момент досягнення пенсійного віку та багато інших.22 02 2018 1

Ольга Капусняк – завідувач юридичного сектору Вінницького приміського об’єднаного управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області надала роз’яснення щодо проблемних питань в пенсійному законодавстві. Зокрема, чому припиняють виплату пенсій ВПО на підставі рішень комісій з питань призначення соціальних виплат, у зв’язку з чим зменшився розмір пенсії пенсіонерам після здійснення перерахунку, яке відбулося наприкінці 2017 року початку 2018 року та інше.

Під час обговорення присутні мали змогу отримати відповіді на питання з якими до них найчастіше звертаються клієнти.22 02 2018

Нагадуємо, що Вінницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Порика, 29; конт. телефон: (0432) 56-01-80.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106