назад
20.12.17

Реалізація та захист прав людини

OkM 171220 0120 грудня у Лебединській міськрайонній філії Сумського обласного центру зайнятості проведено семінар серед осіб, які стоять на обліку на тему “Реалізація і захист прав людини” до якого долучився начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов.

Він проінформував присутніх про те, хто має право на безоплатну вторинну правову допомогу, куди необхідно звертатися за отриманням цієї допомоги, які послуги можна отримати в Лебединському бюро правової допомоги, як швидко призначається адвокат. Сергій Іванов також акцентував увагу на тому, що такі центри надають консультації населенню не в супереч діяльності влади, а навпаки, створені на допомогу у вирішенні правових питань. «Основним завданням є створення рівних можливостей доступу осіб до правосуддя шляхом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме надання таких видів правових послуг, як захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб та складання документів процесуального характеру», – додав він.

OkM 171218 03

OkM 171220 02

Також під час семінару розглянули найгостріші проблемні питання, з якими звертаються щодо продажу автомобіля по генеральній довіреності, законності заміни газового лічильника, нарахування передоплати в нових платіжних документах за газ, порядку переоформлення спадкових прав.

OkM 171218 04

18 грудня відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини, яка діє при виконавчому комітеті Лебединської міської ради, у якому взяв участь начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов. На розгляд комісії було винесено наступні питання: переведення на навчання у вечірню школу, надання дозволу на продаж будинку, в якому зареєстрована дитина.

Довідково:

Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; тел. (05445) 2-14-12.