назад
02.02.16

Реформування територіальних органів Мінюсту: в Сумській області розпочали роботу локальні групи

160202 01В Сумській області розпочали роботу локальні робочі групи з фактичного обстеження основних засобів за місцем їх використання (комп’ютерної техніки, меблів, оргтехніки), що знаходяться на балансі Головного територіального управління юстиції у Сумській області. Виїзди груп стартували 1 лютого і, згідно графіку, будуть проводитися до кінця цього тижня.

Першим обстежене Лебединське міськрайонне управління юстиції. До локальної групи, яка його проводила, увійшли фахівці Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, начальники та спеціалісти управлінь юстиції, спеціалісти виконавчих служб районів, що входять до території обслуговування центру.

Сьогодні 2 лютого були обстежені Недригайлівське районне управління юстиції, а також Сумське міське та Сумське районне управління юстиції.

Локальні робочі групи створені спільним наказом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги і Головного територіального управління юстиції у Сумській області на виконання Доручення першого заступника Міністра щодо належного виконання Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги.

Результатом цього етапу реформи стане те, що з 1 липня 2016 року в кожному районі і місті України розпочнуть роботу бюро правової допомоги як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У бюро правової допомоги громадяни зможуть скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації.

Реформа територіальних органів юстиції є одним з етапів децентралізації послуг Мінюсту та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості.