назад

Регіональна прес-конференція відбулась у Харкові

«Безоплатна правова допомога як інструмент соціальної справедливості» – так називалася Регіональна прес-конференція, що відбулась у  Харківському прес-клубі 19 вересня.

Окрім директора Регіонального центру Анатолія Бородавки, у ній взяли участь начальниця Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова-Луценко,  Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області Сергій Кузьменко, начальниця відділу якості Регіонального центру Альона Літвінова.

Учасниками були також представники системи безоплатної правової допомоги регіону, органів місцевої влади та організацій громадянського суспільства, експерти та правозахисники. А також майбутні журналісти з Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна та Харківської державної академії культури.

Початком дискусії стала перша Київська міжнародна конференція з безоплатної правової допомоги, яка відбулася 10–12 вересня за участі експертів та представників систем безоплатної правової допомоги з різних країн. Директор Регіонального центру Анатолій Бородавка поділився враженнями від участі в Київській міжнародній конференції, розповів про найцікавіше.

«Наша система безоплатної правової допомоги будувалася на основі вивчення досвіду в першу чергу наших канадських партнерів. Вони провели певні дослідження і вперше дослідили такий показник, як рівень справедливості. Якщо рівень справедливості в суспільстві зростає, то це приводить до зростання валового внутрішнього продукту, зменшенню кількості вбивств, зменшенню рівня дитячої смертності і збільшенню середньої тривалості життя. Вирахували чіткі відсотки, які свідчать про те, що саме завдяки підвищенню рівня справедливості це відбувається у суспільстві. Сподіваюся, що завдяки нашим зусиллям справедливість у нашому суспільстві досягне такого рівня, який би дозволив говорити про ці здобутки», — зазначив Анатолій Бородавка.

Були представлені відеоролики з реальними історіями клієнтів, які змогли захистити свої порушені права завдяки підтримці адвокатів та юристів системи безоплатної правової допомоги.
Своїми життєвими історіями поділилися клієнти, запрошені до участі у заході.

Переглянути повний запис прес-конференції можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch…