назад
23.05.17

Регіональний етап Всеукраїнського конкурсу шкільних малюнків “Я маю право”

    Права дітей завжди потребують особливої уваги та захисту.
    Вже традиційно кожного року Координаційною радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, спільно з Міністерством юстиції та за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні проводиться Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків “Я маю право”, приурочений до Дня захисту дітей.

    Ідея Конкурсу полягає в охопленні найширшої аудиторії дітей. Метою проведення конкурсу є формування у дітей та підлітків позитивного образу права як державного інституту, виховання почуття важливості прав дитини, розвинення морально-етичних якостей дітей, соціальної підтримки талановитої молоді, сприяння їх самореалізації, творчого розвитку.
    Для втілення завдань Конкурсу учасники знайомляться і осмислюють власні права та аналізують ступінь їх захисту. Тож, тисячі дітей щороку роблять невеликий крок у власному розумінні себе як повноправного члена суспільства.

Обласний етап конкурсу проводився за наступними номінаціями:

  • Молодша група. Індивідуальна робота. 
  • Молодша група. Колективна робота. 
  • Середня група. Індивідуальна робота. 
  • Середня група. Колективна робота. 
  • Старша група. Індивідуальна робота. 
  • Старша група. Колективна робота. 

    18 травня 2017 долучитися до конкурсу в якості журі мали можливість Регіональний та Білоцерківський місцевий центри завдяки запрошенню від Головного територіального управління юстиції у Київській області. Конкурс відбувся в м. Біла Церква в Центрі творчості дітей та юнацтва Київщини.
    Усі малюнки, які переможуть у регіональному етапі Конкурсу, будуть надіслані до Міністерства юстиції України для участі у Всеукраїнському етапі конкурсу шкільних малюнків “Я маю право”.