назад

Регіональний центр долучився до прес-конференції з приводу обговорення захисту прав і свобод уразливих груп населення

{module 14_03}

Сьогодні, 14 березня 2018 року, в. о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Віктор Сандул та начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Маїна Сіра взяли участь у прес-конференції з приводу реалізації проекту «Міжрегіональний пілотний практикум для активістів та НУО Одеської і Миколаївської областей по забезпеченню громадського контролю за дотриманням органами СБУ, поліції та пенітенціарної системи прав і свобод уразливих груп населення» в Миколаївській області.

Даний проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні з метою розвитку громадянської активності шляхом підвищення рівня обізнаності активістів неурядових організацій, а також представників СБУ, поліції, пенітенціарної служби у питаннях прав і свобод уразливих груп населення – колишніх в’язнів, етнічних меншин, ЛГБТ, жінок та інших.

IMG 0873

Зі вступним словом виступив Валерій Пахомов – голова правління Благодійного фонду «За майбутнє без СНІДу», який є співорганізатором даного заходу. Директор партнерської громадської організації «Незалежна соціальна адвокація та правозахист» Тетяна Добридник представила структури, які залучаються до роботи у рамках проекту. Зокрема, вона наголосила на тому, що надзвичайно важливою являється співпраця з Регіональним та місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Також, у прес-конференції взяли участь представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Світлана Перебийніс, представник ВБО «Рух в підтримку колишніх в’язнів «Подолання» Ігор Спінул, капітан поліції – старший інспектор відділу дільничих офіцерів поліції управління превентивної діяльності ГУНП Кучеріна Вадим, Єврокомісар Юлія Резник та інші.IMG 0920

Під час заходу порушувались гострі питання щодо необхідності якісного покращення ситуації з правами людини, так як у деяких аспектах останнім часом вона значно погіршилась. Зокрема, зріс рівень вуличної, побутової та економічної злочинності, збільшилась кількість осіб, схильних до правопорушень.IMG 0896

Особливий акцент був зроблений на необхідності глибокого ознайомлення співробітників правоохоронних органів і пенітенціарної системи, як з теорією громадського руху, так і з практикою можливого з ним співробітництва задля того, аби правильно та адекватно формувати модель своєї поведінки у разі роботи із вразливими групами населення.

У ході прес-конференції було визначено, що для забезпечення прав людини у сучасному світі, необхідно проводити моніторинг стану дотримання прав людини у силових структурах. Саме це надасть змогу громадським організаціям спільно з державними структурами планувати свої профілактичні та програмні заходи.IMG 0904

Нагадуємо, що в разі потреби, за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43 або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).