назад
20.02.19

Регіональний центр долучився до проекту «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях»

SuR 190220 01Метою опитування за методом КГЗ є отримання інформації про стан задоволеності відвідувачів конкретного суду якістю судових послуг. А обєктами опитування є громадяни, які є учасниками судових проваджень на момент опитування.

Проект реалізується у кілька етапів. Представники Регіонального центру Валентина Волобуєва та Олена Омельченко взяли участь у проведенні фокус-групової дискусії з метою обговорення змісту анкети опитування КГЗ, а також відповідного удосконалення та доповнення анкети, адже під час реалізації проекту планується залучати адвокатів як активних та постійних відвідувачів суду та учасників судових проваджень. Захід відбувся на базі Зарічного районного суду м. Суми.

SuR 190220 02Під час зустрічі присутні обговорили завдання опитування, якими є:

– отримати загальне уявлення про якість роботи суду;

– виявити рівень задоволеності громадян умовами перебування в суді;

– оцінити повноту, ясність та доступність інформації для відвідувачів суду;

– оцінити дотримання термінів (своєчасність) судового розгляду;

– визначити, як громадяни сприймають якість роботи суддів та працівників апарату суду;

– визначити, як громадяни, котрі вже отримали судові рішення у своїх справах, сприймають мотивованість та зрозумілість судових рішень.

Як зазначила голова суду Ганна ШелєховаЗарічний районний суд м. Суми відкритий до обговорення та зацікавлений у з’ясуванні думки громадськості щодо рівня задоволеності громадянами умов перебування в суді, доступності інформації та сприйнятті роботи суду в цілому. Працівники суду постійно працюють в цьому напряму, проводять власні опитування та мають певні напрацювання, тож сторонній погляд учасників судових проваджень може бути корисним в подальшій роботі та посприяє підвищенню рівня довіри громадян до суду.

Заступник директора Регіонального центру Валентина Волобуєва, у свою чергу, акцентувала увагу на важливості участі в даному опитуванні адвокатів системи БПД.

SuR 190220 03Під час обговорення змісту анкети також були сформовані деякі питання, які можна додати як уточнюючі до вже сформованих.

Принагідно у приміщенні Зарічного районного суду був оновлений інформаційний куточок матеріалами системи БПД (буклети, листівки, а також новий січневий випуск Інформаційного дайджесту).

SuR 190220 04 SuR 190220 05

Довідково: Проект «Проведення опитувань учасників судових проваджень з використанням методології карток громадянського звітування (КГЗ) в Чернігівській та Сумській областях» реалізує Чернігівський громадський комітет захисту прав людини  у партнерстві з громадською організацією «Північна правозахисна група» (м. Суми). Захід проведений за підтримки американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Програми «Нове правосуддя».

 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.