назад

Регіональний центр долучився до роботи проекту, який спрямований на захист прав бійців АТО

IMG 0669

Начальник відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області Олена Постарніченко долучилась до роботи нового проекту під назвою «Посилення організаційної спроможності Центрів допомоги демобілізованим учасникам АТО та їх сім’ям у Миколаївській області». Організатором проекту стала Всеукраїнська благодійна організація «Ініціатива заради життя» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Для забезпечення якісної та плідної  роботи проекту була створена робоча група, до складу якої, окрім Регіонального центру з надання БВПД, також увійшли представники Департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації, Миколаївського обласного центру зайнятості, Центру реабілітації ветеранів АТО, Управління забезпечення прав людини Національної поліції України в Миколаївській області, Центру допомоги учасникам АТО та юристи.

У ході засідання робочої групи були визначені основні цілі та напрямки роботи проекту. Зокрема з’ясували, що проект повинен бути спрямованим на посилення організаційної спроможності Центрів допомоги учасникам АТО, які наразі працюють у кожному регіоні Миколаївщини. А також на підвищення ефективності взаємодії органів влади, місцевого самоврядування та громадського сектору в питаннях відстоювання прав і гарантій учасників АТО та членів їх сімей.

Крім цього, впродовж діяльності проекту планується провести навчальні семінари-тренінги для фахівців центрів надання допомоги учасникам АТО, центрів зайнятості, адвокатів, працівників центрів і бюро правової допомоги. Учасникам тренінгів крім правових знань будуть надані методики врегулювання спорів і конфліктів шляхом впровадження діалогу та медіації, трансформації конфлікту.

За час реалізації проекту учасники АТО зможуть підвищити свій рівень правової обізнаності. Низка заходів, що відбуватиметься у його рамках надасть можливість посилити ефективність взаємодії влади і населення у вирішенні проблем учасників АТО.IMG 0670

Підбиваючи підсумки засідання робочої групи, були визначені основні потреби учасників АТО та членів їх родин, на які в першу чергу необхідно звернути увагу і знайти правові шляхи вирішення даних питань.

Так, за інформацією департаменту соціального захисту Миколаївської облдержадміністрації визначили, що найактуальнішими питаннями є забезпечення земельною ділянкою учасників АТО, матеріальна та психологічна підтримка, працевлаштування та інші.IMG 0671

Загалом, проект «Посилення організаційної спроможності Центрів допомоги демобілізованим учасникам АТО та їх сім’ям у Миколаївській області» на сьогоднішній час являється доволі актуальним і його реалізація допоможе учасникам антитерористичної операції захистити свої права та скористатись тими можливостями і пільгами, якими їх забезпечила держава за виконання надважливої місії на території нашої країни.IMG 0814

Доречно нагадати, що у разі потреби за правовою допомогою можна звернутись до Регіонального центру з надання безоплатної  вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43. Або зателефонувати на цілодобову гарячу лінію: 0 (800) 213 103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України).

 

Основні потреби учасників АТО та членів їх родин2017-09-20 111222