назад

Регіональний центр презентував платформу правових консультацій WikiLegalAid

jurklinika vstrecha pravo 1У рамках Тижня правових знань студенти – консультанти Юридичної кліни Маріупольського державного університету спільно зі студентами Маріупольського факультету ДЮІ МВС України зустрілись із представниками Маріупольського місцевого центру БВПД і Регіонального центрів та отримали відповіді на питання, які найчастіше виникають про роботі з клієнтами Юрклініки. Цього ж дня була презентована платформа правових консультацій WikiLegalAid




 Професійним досвідом зі студентами поділилися заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій та Запорізькій областях Оксана Савицька, директор Маріупольського місцевого центру з надання БВПД Наталя Сікора, начальник відділу правової інформації та консультацій Маріупольського центру Світлана Попудько та головний спеціаліст відділу Вікторія Побережна. Також студенти змогли поставити питання головному спеціалісту відділу юридичного забезпечення Головного управління Державної міграційної служби в Донецькій області Юлія Манько.

Працівники центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги презентували Довідково-інформаційну платформу правових консультацій WikiLegalAid, яка містить відповіді на актуальні юридичні питання, зразки документів та судову практику, що допоможе студентам надавати більш якісні консультації громадянам.

 «WikiLegalAid» – це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій, яка дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання.

Вона була створена з метою надання якісних правових консультацій співробітниками системи безоплатної правової допомоги. Зараз скористатися можливостями платформи «WikiLegalAid» може кожен хто має доступ до мережі Інтернет.jurklinika vstrecha pravo 2

«WikiLegalAid» це:

  • Систематизовано – вся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультацій за певною тематикою було зручно та легко.
  • Актуально – процес оновлення правових консультацій триває постійно; інформація, що міститься в базі включає в себе і нові зміни в законодавстві, і зміни в судовій практиці.
  • Вичерпно – за допомогою бази правових консультацій можна знайти вичерпну інформацію з правового питання, а також судову практику та зразки судових документів.
  • Доступно – незалежно від того де Ви знаходитесь (в дома, на роботі, в віддаленому районі) у Вас є доступ до якісної правової інформації,

Крім того «WikiLegalAid» це:

•          Просто – знайти актуальну інформацію з багатьох правових питань тепер можна на єдиній базі правових консультацій, що містить як посилання на актуальну законодавчу базу, так і практичні рекомендації від фахівців системи БПД.

•          Безкоштовно – доступ до всіх правових консультацій бази є безкоштовним для користувачів платформи.

Для всіх – базою правових консультацій можуть користуватись як практикуючі юристи, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультація сформована так, що відповідь буде зрозуміла усім.

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:  

  • Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20, тел:(099) 266-91-62 
  • Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Маріуполь, вул.Харлампієвська 15, тел :(0629)474-695

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги0-800-213-103