назад

Регіональний центр провів профілактичне заняття з дітьми, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі

03.07.2017 - zahid 328 червня в.о. директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська спільно з Управлінням патрульної поліції у місті Житомирі та Ювенальним прокурором Житомирської міської прокуратури Оленою Грабар провели профілактичне заняття з дітьми, які засуджені до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі у Житомирському міському відділі з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

В.о. директора Регіонального центру Наталія Радушинська проінформувала про діяльність центрів та бюро правової допомоги та послуги, які вони надають для населення, а також розповіла про положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Також на зустрічі обговорювали права та обов’язки підлітків, роз’яснювали як діяти у випадку затримання правоохоронними органами.

«Особа, яка здійснила затримання зобов’язана повідомити Регіональний центр, зателефонувавши на гарячу лінію 0-800-213-103. Повідомлення про затримання осіб приймаються Регіональним центром цілодобово. Тож якщо вас затримали, негайно вимагайте адвоката, – наголосила Наталія Радушинська.Протягом години з моменту отримання доручення про затримання, адвокат прибуде на місце затримання особи для захисту від обвинувачення. Для особи така правова допомога є безоплатною. Адвокати здійснюють цілодобове чергування відповідно до графіку. Тому в будь-яку пору доби вони завжди виїжджають до затриманих для надання правової допомоги».

Нагадаємо, що відповідно до ст. 59 Конституції України «кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Кожен є вільним у виборі захисника своїх прав». Тому, з 1 січня 2013 року у Житомирській області здійснює свою діяльність Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Житомир, майдан Соборний, 1, каб. 101.

Основним завданням Центру є надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам.

03.07.2017 - zahid 3