назад

Регіональний центр та «ОПОРА» Волині разом інформуватимуть про виборчі права

DSC02024Спільно інформувати громадян щодо виборчих прав, сприяти поширенню сталої демократичної культури. Це головна мета Меморандуму, укладеного 19 лютого 2019 року, між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області в особі директора Наталії Смолярчук та Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА» у Волинській області в особі громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Євгенії Коваленко.

Співпраця з громадянською мережею «ОПОРА» у Волинській області передбачає розроблення, планування та проведення інформаційних та правопросвітницьких кампаній з метою інформування громадян стосовно прав, пов’язаних з виборами до органів державної влади і місцевого самоврядування.

Фахівці «ОПОРИ» проводитимуть навчання щодо захисту виборчих прав громадян для адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги та працівників системи безоплатної правової допомоги Волинської області.

Сторони організовуватимуть та проводитимуть спільні заходи, спрямовані на підвищення рівня правової поінформованості громадян щодо прав, пов’язаних з виборами до органів державної влади і місцевого самоврядування, визначених законодавством України для різних категорій виборців: людей з обмеженими можливостями, внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців строкової служби, ув’язнених, засуджених та інших категорій. 

DSC02035

DSC02036

Нагадаємо, 13 лютого 2019 року було укладено Меморандум про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «ОПОРА».

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua