назад
03.03.16

Регіональний центр та Управління поліції діятимуть спільно


В Сумах 3 березня пройшла робоча зустріч представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Головного управління Національної поліції в Сумській області.

Сторони обговорили спільні кроки щодо виконання Меморандуму про співпрацю між Національною поліцією України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги.

Зокрема, мова йде про розробку та впровадження спільних механізмів та заходів щодо здійснення моніторингу стану забезпечення прав, свобод та законних інтересів громадян, зокрема права на безоплатну правову допомогу.

 Заступник директора Регіонального центру Валентина Волобуєва наголосила, що є недопустимою практика затримання осіб без неналежного оформлення їх статусу та невчасного повідомлення Регіонального центру для призначення адвоката. Тому важливо спільно працювати над забезпеченням права на захист осіб, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими, є підозрюваними, обвинуваченими, а також до яких застосоване адміністративне затримання, арешт чи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції в Сумській області Володимир Бабич зупинився на напрямках співпраці, прописаних у Меморандумі. Сторони обговорили які конкретні заходи варто здійснити для досягнення мети Меморандуму.

Меморандум між Національною поліцією України та Міністерством юстиції про співпрацю y сфері надання безоплатної правової допомоги було підписано 12 лютого 2016 року.