назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області інформує

Правопросвітницька акція «Поліція з дітьми: правова обізнаність підлітків»

Chervonograd zahid10 серпня, перед початком навчального року, у Червонограді, Соснівці та на Сокальщині стартувала правопросвітницька акція «Поліція з дітьми: правова обізнаність підлітків».

Різниця в словах чи обов’язках? Міліція чи поліція? – Ці та ряд інших питань поставили дітям організатори акції – працівники Червоноградського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Червоноградського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області.

У Сокалі фахівці Центру та дільничі інспектори розповідали про те, як діти стають причиною аварій на дорогах, чим загрожує прогулювання школи; ознайомили підлітків з правами та обов’язками неповнолітніх під час адміністративного затримання та допиту; аналізували правові ситуації, пов’язані з правами та обов’язками працівників поліції щодо неповнолітніх.

Chervonograd 2

У Соснівці малюкам та підліткам пропонували знайти відповіді на такі прості на перший погляд питання: як поводитися, якщо незнайомі люди запрошують покататися автомобілем, що робити, якщо у тебе вимагають гроші, чи варто спілкуватися на вулиці із людиною в нетверезому стані, чи варто відчиняти двері незнайомим людям, як безпечно спілкуватися з незнайомими людьми в мережі Інтернет.

Chervonograd 3

Особливе захоплення у дітей та підлітків викликала можливість детально оглянути поліцейську машину, відчути себе у ролі поліцейського чи порушника. Після чого виник новий шквал запитань: яким є робочий день поліцейського, чи є у поліцейських вихідні, чи доводиться їм працювати у нічний час, чи видають кожному пістолет і електрошокер. При цьому організатори не вказували, а лише радили підліткам, як діяти в різних життєвих ситуаціях – адже від цього залежить особиста безпека кожної дитини.

Зазначимо, що акція, спрямована на підвищення рівня правової обізнаності дітей, викликала інтерес і у дорослих, які долучилися до обговорення та дискусій.