назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області інформує про підсумки діяльності Стрийського місцевого центру з надання БВПД

DSCN530512 квітня 2016 року в приміщенні Стрийської райдержадміністрації відбулася прес-конференція на тему: «Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: підсумки діяльності та розширення горизонтів через бюро правової допомоги». Під час заходу Марія Николаїшин – директор Стрийського місцевого центру з надання БВПД – надала інформацію про кількість громадян, які звернулись та вже отримати правову допомогу.

Так, упродовж періоду з 1 липня 2015 року до 31 березня 2016 року у Стрийський центр звернулася 691 особа, серед них: 273 особи Image 1чоловічої та 418 осіб жіночої статі. Якщо говорити про вікову категорію, то найбільше звернулося громадян віком від 36 до 60 років – 320 осіб, найменше звернень від осіб віком 18 до 35 років.

За словами Марії Николаїшин, найктивніше звертаються все ж громадяни зі Стрия – 143 особи. З Дрогобицького регіону із врахуванням загалом звернень громадян міст та сіл – звернулося 169 громадян, із Жидачівського району – 101 особа, із Сколівського району – 50 осіб. Зверталися також громадяни з інших міст, зокрема, із Житомирщини, Івано-Франківщини, Нової Каховки. «Є також звернення від громадян, які проживали у АР Крим та на Донеччині. Зазначені особи мають фактичне місце проживання на території юрисдикції центру», – зазначила директор Центру.

Скористатися безоплатною вторинною правовою допомогою змогли 73 особи, з них: 58 інвалідів, 14 малозабезпечених осіб, 1 ветеран війни.

Пані Марія також розповіла про основні види діяльності центру: заходи інформаційного та консультативного характеру, які проводяться у співпраці із місцевою владою. За сприянням міських голів у Бориславській, Дрогобицькій та Трускавецькій міських радах започатковано діяльність мобільних консультативних пунктів. У співпраці із головами Стрийської, Жидачівської та Миколаївської районних рад, а також районної адміністрації проведені круглі столи, відбуваються виїзні прийоми громадян. У Моршині, Стрию та Новому Роздолі спільно із місцевою владою проводяться інформаційно-консультативні заходи для вразливих категорій громадян.

Начальник відділу взаємодії із суб’єктами надання первинної правової допомоги Євгеній Суржок розповів про заходи, проведені центром, налагоджену ефективну взаємодію із громадськими організаціями. Так, активними партнерами стали Молодіжний Клуб Дрогобиччини, Клуб «Соціс», Добровільне товариство захисту дітей – інвалідів «Надія», студентська юридична клініка, центр муніципального та регіонального розвитку. Пан Євген зауважив, що на даному етапі напрацьовується алгоритм співпраці усіх соціальних інституцій, правоохоронних органів, активних громадян заради посилення правових можливостей соціально-вразливих категорій населення.

Марія Николаїшин повідомила про ще одну нову ініціативу Міністерства юстиції України – започаткування з 1 липня цього року діяльності бюро правової допомоги, яких на Львівщині буде 25. Нещодавно Координаційний центр з надання правової допомоги оголоcив конкурс з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги.
Дізнатися більше про вимоги до претендентів, строки проведення, умови участі в конкурсі та заповнити заявку на участь у ньому можна на веб-сайті: www.legalaid-jobs.in.ua. Заявки претендентів приймаються до 4 травня 2016 року. Додаткова інформація за телефоном: (067)1677 144.