назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області повідомляє

У Старосамбірському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели роз’яснення змін до ЗУ “Про безоплатну правову допомогу”

Stary Sambir24 січня 2017 року відбулася робоча зустріч фахівців Старосамбірського бюро правової допомоги з працівниками Старосамбірського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зустріч мала на меті розповсюдження інформації про внесення змін до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Насамперед, йдеться про внутрішньо переміщених осіб та осіб, які до сьогодні лише претендували на отримання такого статусу.

Важливо також те, що безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було до прийняття зазначених змін, а з будь-яких інших питань. Така ж соціальна гарантія встановлена для осіб, які претендують на отримання статусу учасника бойових дій.

Також змінилися підходи до визначення рівня малозабезпеченості, зокрема: особа, матиме право скористатися безоплатною правовою допомогою, якщо її дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів; враховуватиметься середньомісячний дохід особи, яка звертається за допомогою, а не середньомісячний сукупний дохід сім’ї, як це було дотепер.

На завершення зустрічі було досягнуто домовленості про подальшу співпрацю.

Нагадуємо, за детальною інформацією з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги звертайтесь до Самбірського місцевого центру з надання БВПД, за адресою: м. Самбір, вул. Мазепи, 13, конт.тел.(03236) 606-54, а також у Старосамбірське бюро правової допомоги: м. Старий Самбір, вул. Л. Галицького,114, конт.тел.(068)629 2960.