назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області повідомляє

zzz                   Дійство до Дня захисту дітей
Уже більше п’ятнадцяти років 1 червня, у День захисту дітей вулицями Червонограда проходить галаслива та різнобарвна колона дітей різного віку. Це традиційне дійство – марш-ходотон – започатковане громадською організацією захисту прав дітей-інвалідів «Струмочок» та навчально-реабілітаційним центром «Світанок». Щороку зростала кількість учасників: приєднувалися інші громадські організації, навчальні заклади. Цьогоріч участь у заході взяв і Червоноградський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Разом із юними волонтерами-учнями Червоноградської загальноосвітньої школи №12 – працівники Центру розповсюдили інформаційні матеріали про діяльність Центру.

Юні учасники розповідали своїм ровесникам про їх права та свободи, про те, як захистити свої права і хто у цьому допоможе; поширили буклети, розроблені спеціалістами Червоноградського місцевого центру з надання БВПД, що містять цікаву інформацію правового характеру.

{module сітілайт Уляна1}

Привернув увагу і юних, і дорослих школярів яскравий флеш-моб «Діти України знають свої права». Його учасники не лише нагадали перехожим окремі статті Конвенції про права дитини, а й проілюстрували їх власноруч виготовленими пазлами, з яких склали карту України, наголосивши на цілісності та неподільності нашої держави. Діти переконані, що вони наділені однаковими правами, незалежно від того, в якому регіоні мешкають.