назад

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області представляє

Незабутній показ фільму захисту прав людини

1 Centr 2Нещодавно у містах Яворів та Пустомити відбувся перегляд документального фільму «Крим SOS», учасниками якого стали понад 200 учнів старших класів місцевих шкіл. Організували кінопоказ Перший львівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з ГО «Центр правових та політичних досліджень «СІМ».

Захід мав на меті засобами кіномистецтва привернути увагу підлітків до проблем “звичайної” людини, сприяти розвитку відкритого діалогу про права людини, утвердженню ставлення до людської гідності як найвищої цінності.

Короткометражний фільм у м. Пустомити показав діяльність ГО «Крим SOS» з середини, що саме штовхає людей відстоювати свої порушені права на окупованій території. Це питання стосується не лише України, а й всього світу, адже захист прав людини є одним з основоположних у міжнародних актах.

Після показу кінострічки глядачі взяли активну участь в обговоренні порушених у АР Крим прав людини, а також ситуації, що склалася із внутрішньо переміщеними особами в Україні.