назад

Регіональний центр з надання БВПД спільно з Управлінням держпраці у Житомирській області провели круглий стіл для учасників АТО

09.12.2016 - ATOУ п`ятницю, 9 грудня, Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Управлінням держпраці у Житомирській області провів круглий стіл для учасників АТО. Учасниками заходу стали члени та керівники громадських організацій, які опікуються учасниками АТО.

Вели захід за «круглим столом» заступник директора Регіонального центру з надання БВПД Наталія Радушинська, адвокат системи БПД Тимур Кашапов, завідувач сектору юридичного забезпечення Управління держпраці у Житомирській області Ганна Свінціцька, головний державний інспектор відділу додержання законодавства про працю Управління держпраці у Житомирській області Павло Фещенко.

Під час заходу детально обговорили низку важливих питань: порядок надання учасниками АТО статусу учасника бойових дій; виплата одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції; пільги учасникам бойових дій та інвалідам війни; пенсійне забезпечення; медичне забезпечення та оздоровлення учасників антитерористичної операції; державні гарантії щодо зайнятості.

Не оминули поза увагою діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги.

Кожен міг особисто проконсультуватися з фахівцями центру з надання безоплатної правової допомоги, отримати інформаційні матеріали у вигляді брошур про пільги для учасників АТО. Більшість із них цікавилися питанням як прискорити процес отримання статусу учасника бойових дій, а також порушували тему безкоштовного проїзду та медичного забезпечення.

Підсумовуючи захід, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД подякувала військовим за героїзм та патріотизм, який вони проявили, захищаючи суверенітет України на сході. Зі свого боку пообіцяла учасникам АТО всебічну підтримку у вирішенні нагальних проблем.