назад
19.04.17

Регіональний центр з надання БВПД та Управління державної пенітенціарної служби Дніпропетровщини об’єднали зусилля заради ефективної взаємодії

518 квітня 2017 року відбулась зустріч Людмили Яцуби, директора Регіонального центру з надання вторинної правової допомоги у Дніпропетровської області з Володимиром Мелюховим, начальником Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції.

Людмила Яцуба розповіла про роботу системи безоплатної правової допомоги, діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги. А також наголосила на важливості об’єднання зусиль заради забезпечення надання особам, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі, якісної правової допомоги за кошт держави.

«Безоплатна правова допомога включає такі види послуг як надання правової інформації, консультацій, складання заяв та скарг, захист та здійснення представництва інтересів осіб у судах, складання документів процесуального характеру», – проінформувала очільниця Регіонального Центру. А також підкреслила, що «налагодження ефективної взаємодії двох структур можливе і через проведення правопросвітницьких заходів для персоналу Управління державної пенітенціарної служби».

Володимир Мелюхов у свою чергу підняв питання можливості запровадження у подальшому скайп-консультування засуджених. А також висловив надію щодо налагодження конструктивного діалогу заради забезпечення гарантій прав людини на захист.

Результатом робочої зустрічі стало підписання Меморандуму про співпрацю у сфері надання безоплатної правової допомоги по кримінальним, цивільним та адміністративним провадженням  між Регіональним центром з надання БВПД та Південно-Східним міжрегіональним управлінням з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції. Принагідно було узгоджено графік надання безоплатної вторинної правової допомоги та проведення правопросвітницьких заходів у 2017 році для осіб, які перебувають в установах виконання покарань.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою:м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії –0 800 213103.

{gallery}news/2017/04/10{/gallery}