назад

Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області розширює коло партнерів задля допомоги учасникам АТО

14859300 880797085389466 1184666265 o25 жовтня у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області відбулося підписання меморандуму про співробітництво у галузі надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО та членам їх сімей. Свої зусилля  вирішили об’єднати центри безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області, ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня» та ГО «Всеукраїнська спілка воїнів АТО».

Така співпраця дозволить розширити точки доступу учасників АТО та членів їх сімей до правової допомоги, систематизувати проблеми, узагальнити найкращі практики. Пріоритетними напрямами співпраці є проведення сумісних заходів шляхом організації виїзних, локальних, дистанційних консультацій, семінарів та круглих столів для обміну досвідом, розширення мережі партнерів та параюристів, підвищення кваліфікації юристів та адвокатів, а також рівня правової освіти населення.

Так, вже 26 жовтня, під час Загальних Зборів Громадської організації «Всеукраїнська спілка воїнів АТО» відбулася робоча нарада за участю представників Першого дніпропетровського місцевого центру з надання БВПД та ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня». На нараді вирішили організаційні питання тісної взаємодії представників відокремлених підрозділів Спілки, ГО «Юридична сотня», місцевих центрів з надання БВПД та їх відокремлених підрозділів – 23-х бюро правової допомоги. А ще – систематизували проблеми та узагальнили практики вирішення найактуальніших питань в сфері правового захисту учасників АТО та членів їх сімей.

До відома: ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня» об’єднує юристів, адвокатів та волонтерів-правників, які з липня 2014 року забезпечують правовий захист захисників України, надаючи безкоштовні юридичні консультації та персональний супровід учасникам АТО та їх сім’ям. Крім того, ГО «Юридична сотня» розроблено пам’ятку військовослужбовця. Це пам’ятка про все те, що треба знати бійцям АТО та членам їх сімей з моменту мобілізації і до пенсії.

Громадська організація «Всеукраїнська спілка воїнів АТО» була зареєстрована 15 червня 2015 року. Її засновниками стали офіцери, учасники бойових дій в зоні АТО, колишні військовослужбовці ЗСУ. Основною метою організації є сприяння консолідації і координації зусиль воїнів АТО, їх сімей, їх об’єднань у справі широкого, більш ефективного використання наявних можливостей у забезпеченні захисту своїх політичних, економічних, соціальних прав, наданню оздоровчої, медичної, психологічної, моральної та матеріальної допомоги. У тому числі і для сприяння вирішенню житлових проблем, членам Спілки, в першу чергу інвалідам війни та сім’ям загиблих.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Дніпропетровській області працює за адресою вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Контакти інших місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги по України можна дізнатися на сайті www.legalaid.gov.ua та за телефоном всеукраїнської гарячої лінії 0 800 21 31 03 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).    

{gallery}news/2016/10/31{/gallery}