назад
04.01.19

Регіональний центр з поліцейським омбудсменом визначили новий напрямок співпраці

04 01 2019

4 грудня 2019 року відбулася робоча зустріч Марини Лукіянової, директора Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області з поліцейським омбудсменом Заріною Маєвською. У рамках зустрічі сторони обговорили ряд важливих питань стосовно напрямків співпраці у 2019 році.

Зустріч розпочалася з аналізування результатів співпраці у 2018 році. Марина Лукіянова звернула увагу на зменшення часу повідомлення уповноваженими особами про затримання громадян у порівняні з минулим роком. Це є позитивним результатом у забезпеченні дотримання прав громадян.

Заріна Маєвська наголосила на такому важливому напрямку співпраці як посилення контролю по взаємозвірці Регіонального центру з органами поліції про час прибуття адвоката до затриманої особи та недопуск захисника до клієнта.04 01 2019 1

Під час робочого спілкування директорка Регіонального центру та старший інспектор з особливих доручень Управління забезпечення прав людини у Національній поліції розробили план спільних заходів на 2019 рік. У першому кварталі цього року основна співпраця буде направлена на недопущення порушення прав громадян та проведення спільних виїзних прийомів громад у районних центрах Вінницької області.

Нагадуємо, у рамках співпраці між Регіональних центром та поліцейським омбудсменом були проведені спільні лекції для студентів та виступи на радіо про дотримання прав затриманих осіб, роботу Європейського суду з прав людини та діяльність системи безоплатної правової допомоги:

– про правовий квест у Вінницькому технічному коледжі тут,

– про лекцію у Вінницькому національному медичному університеті – тут,

– про лекцію у секторі правової інформації ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва – тут,

– радіоефір – тут.

Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106