назад

Регіональний центр з робочим візитом відвідала представниця спеціальної моніторингової місії ОБСЄ

DSCN3292

9 квітня 2019 року у Полтаві з робочим візитом перебувала керівниця відділу з прав людини Харківського регіонального представництва Міжнародної спеціальної спостережної місії ОБСЄ Хайді Маргарита Васкес Панес .

Під час відвідин Полтавщини керівниця відділу завітала до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області.

 

Знайомство представниці ОБСЄ з системою БПД області розпочалося з візиту до Полтавського місцевого центру з надання БВПД, де вона ознайомилася з особливостями надання правової допомоги полтавцям.DSCN3221

DSCN3240

        Далі візит продовжився проведенням робочої зустрічі у Регіональному центрі.

Захід мав на меті налагодити комунікативні зв’язки між структурами та сприяти ефективній співпраці щодо впровадження в державі якісних правових реформ. Темою зустрічі стало питання щодо захисту прав осіб, які постраждали від домашнього та гендерно обумовленого насильства.

Директор Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області Олександр Черчатий поінформував гостю про структуру, специфіку діяльності системи безоплатної правової допомоги, розповів про особливості роботи адвокатів у системі, порядок розподілу доручень між ними, особливості їх звітування, оплати праці. Також очільник системи БПД області розповів про правопросвітницьку роботу фахівців Регіонального, місцевих центрів та бюро правової допомоги, повідомив про ефективну співпрацю з органами місцевого самоврядування, зокрема, щодо проведення спільних комунікативних заходів, розширення мережі мобільних та дистанційних пунктів доступу та проведення інформування громадян про свою діяльність шляхом роз’яснення норм чинного законодавства у ЗМІ, зокрема і з питань, що стосуються вищезазначених соціально вразливих категорій населення.DSCN3262

За словами очільника системи БПД області, фахівці Регіонального, місцевих центрів, бюро правової допомоги активно проводять правопросвітницьку роботу щодо попередження домашнього насильства. З цією метою залучають представників державних та недержавних інституцій.

   Хайді Маргарита Васкес Панес розповіла про основні етапи створення, Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) в Україні, яка офіційно розпочала роботу в Києві 1 грудня 2014 року після Революції Гідності та одержання відповідного запрошення від уряду України. 

«Наша команда складається з понад 260 українських і міжнародних фахівців, розташованих, в основному, у Києві, а також є представництва у Львові, Одесі та Харкові. Вони впроваджують мандат КМЄС згідно з трьома принципами: надання стратегічних консультацій щодо реформування сектору цивільної безпеки, розробки стратегій сектору цивільної безпеки; підтримка імплементації реформ шляхом надання практичних консультацій, тренінгів та впровадження проектів та співпраця та координація для забезпечення координації реформ між українськими та міжнародними партнерами», – додала вона.

DSCN3257

DSCN3273

Учасниками зустрічі стали заступник директора Регіонального центру Ігор Клименко, начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Людмила Армеєва та директорка Полтавського місцевого центру з надання БВПД Людмила Бубир.

Сторони дійшли домовленостей щодо консолідації зусиль задля проведення спільних комунікативних заходів на правову тематику на Полтавщині.

DSCN3293

Довідково. Місія надає підтримку державним органам України у послідовному реформуванні сектору цивільної безпеки шляхом стратегічних консультацій і практичної підтримки заходів з реформування згідно зі стандартами ЄС та міжнародними принципами належного врядування та дотримання прав людини.  

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.