назад
24.12.15

Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області здійснено моніторинг діяльності Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги

20151223 095653     У процесі моніторингу роботи Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який проводила 23 грудня 2015 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Катерина Топольницька, порушень не виявлено.

     Під час перевірки діяльності місцевого центру на предмет забезпечення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги, було детально проаналізовано роботу відділу попередньої роботи з клієнтами і відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами.

     Особливу увагу зосередили на дотриманні вимог законодавства у частині доступу до безоплатної вторинної правової допомоги в цивільних та адміністративних справах: статистичні дані, наявність скарг щодо нерозгляду звернень про надання безоплатної вторинної правової допомоги.

     Крім того, було здійснено перевірку рішень про надання або відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги. Безпосередньо проведено спостереження за консультуванням громадянина з Красилівського району, який звернувся до МЦ із заявою щодо складання процесуальних документів та представництва інтересів в суді у справі про призначення пільгової пенсії за віком, як учаснику ліквідації аварії на ЧАЕС.

     Одним із аспектів моніторингу була перевірка ведення журналів відділу попередньої роботи з клієнтами і журналів відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами.

     Принагідно працівники регіонального та місцевого центрів обговорили проблемні робочі питання.

     За результатами здійсненого моніторингу діяльності Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги порушень виявлено не було.