назад

Рейдерському захопленню землі – ні!

2017 09 20R1На Буковині продовжують роботу мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги.

У селах Чернівецької області фахівці консультують громадян щодо можливих способів захисту від спроб рейдерського захоплення землі чи врожаю, а також будь-яких незаконних дій стосовно протиправного захоплення майна.

Так, 20 вересня 2017 року, в роботі мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги села Карапчів та Димка Глибоцького району взяли участь перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Чернівецькій області Аксенія Адамчук, в.о. начальника відділу взаємодії Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції Антон Семенюк, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну та директор Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко. Вони зустрілись з головами сільських рад. Завдяки цьому сільський голова Карапчева Микола Скутарь та сільський голова Димки Петро Микитюк мали змогу більше дізнатись про роботу мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги та діяльність системи БПД загалом.

2017 09 20R2Окрім того, директор Чернівецького місцевого центру з надання безплатної вторинної правової допомоги Сергій Мінтенко роз’яснив порядок користування землями. Для Карапчівської місцевої громади це питання наразі актуальне, оскільки у 2016 році обласною радою був наданий дозвіл на проект відведення землі для обслуговування будівлі школи-інтернату села Карапчів. Він нагадав, що землі в межах населеного пункту належать територіальній громаді, саме її представники згідно із законодавством мали право ухвалювати відповідне рішення.

Мобільні точки доступу працюватимуть і впродовж жовтня, тож всі охочі буковинці мають змогу отримати відповіді на актуальні питання щодо застосування земельного законодавства.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Чернівецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Чернівці, вул. Університетська, 1, тел. (0 372) 51-36-12.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Глибоцького бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Глибоцький район, смт.Глибока, вул. Борцям за волю України, 2а. Телефон: (0 3734) 2-41-40.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).