назад

Реєстрація громадських формувань в Охтирському місцевому центрі

З метою створення більш доступних умов для легалізації громадських формувань Міністерством юстиції України прийнято рішення про збільшення точок доступу до реєстрації громадських об’єднань. Тому місцеві центри, у тому числі й Охтирський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги,  наділено функціями з прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських організацій.

До центру завітали два представники від Охтирської міської громадської організації товариства сприянню обороні України /ТСО/ України/ «ПАТРІОТ», які прагнуть внести зміни до статуту. Уповноваженими особам, на яких покладено обов’язки прийому документів та видачі відповідних свідоцтв, роз’яснено порядок внесення змін до статуту та розтлумачено п.12. ст. 9 та ст. 12 Закону України «Про громадські об’єднання».

На запитання «як зареєструвати зміни до статуту», фахівці відповіли, що перш за все необхідно зібрати всі необхідні документи:

· копію рішення статутних органів про скликання з’їзду (зборів, конференції), засвідчену печаткою громадської організації;

· копію рішення з’їзду (зборів, конференції), на якому прийнято рішення про внесення змін до статуту, засвідчену печаткою громадської організації;

·статут із внесеними змінами;

Отже, завдячуючи  змінам, зареєструвати громадську організацію чи внести зміни до установчих документів стало набагато легше. «Для цього потрібно всього 2 людини, пакет документів і лише 3 робочі дні», – розповіла юрист Охтирського місцевого центру Марина Лапоног.

З липня 2016 року зареєструвати громадське об’єднання можна не лише в Головному територіальному управлінні юстиції у Сумській області, а й у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги. А зовсім скоро такі повноваження отримають і бюро правової допомоги.

Звертайтеся до Охтирського місцевого центру: м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел (05446) 4-22-21, 4-22-23.