назад

Рівненський місцевий центр з надання БВПД працював на Міжнародному скаутському зльоті «Джемборі – Рівно 30. Рівне»

Цікаво та насичено провела два дні команда Рівненського МЦ на скаутському зльоті «Джемборі – Рівно 30. Рівне». За цей час фахівці місцевого центру для пластунів та пластунок організували  25 тренінгів з елементами гри, прочитали  8 лекцій , розгадали 10 правових кросвордів. На правову тематику також пройшло 3 семінари, ну і звісно впродовж зльоту  працювало 2 мобільні пункти консультування.

 

Понад тисячу учасників – пластуни та пластунки з 18 областей України, делегації з Австралії, Польщі, Канади, США, Білорусі та Грузії з’їхалися до мальовничих берегів річки Горинь, що у селі Хотин на Рівненщині. Усіх їх об’єднав Міжнародний скаутський зліт «Джемборі – Рівно 30. Рівне». На запрошення організаторів, завітали на захід і представники Рівненського МЦ.

«Це був неймовірний та безцінний досвід! Такого заходу, за час свого існування, місцевий центр ще не проводив. Програма заходу передбачала масу правопросвітницьких заходів. Загони змінювали щогодини» – розповів головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Рівненського МЦ Олександр Биков.

П’ятеро працівників місцевого центру, впродовж двох днів  зранку і  до самого вечора,  працювали під відкритим небом  з дітьми віком від 10 до 16 років. Фахівці системи БПД розповідали дітям про конституційні права та способи їх захисту, окремо надавали юридичні консультації, та загалом окреслювали роботу центрів з надання БВПД.  А пластуни,в свою чергу віддячили розповідями мандрівки, вогники, ватри, табори і відпочинок. Окрім того, 26 учасників заходу з різних міст України мали можливість отримати правові консультації та роз’яснення.

Завдяки налагодженій співпраці Рівненський місцевий центр мав змогу долучитися до почесної місії Пласту, який бачить своїм завданням виховувати молодь добрими громадянами і щасливими людьми, навчити жити їх в демократичному суспільстві, дотримуючись загальнолюдських та християнських принципів, допомоги іншим, сприяти патріотичному вихованню української молоді.

Отож, позаду зустрічі з друзями та партнерами, цікаві знайомства та насичені чудові дні, наповнені хорошими позитивними емоціями.

Довідково:

На початок 2019 року Пласт  в Україні об’єднує 8500 членів різного віку і таким чином є найбільшою молодіжною організацією України. Пласт, дає нагоду розвивати таланти, пізнавати себе та виховує свідомих, відповідальних громадян місцевої, національної та світової спільнот і провідників українського суспільства.