назад
07.09.17

Робоча група «мобільних точок доступу» до системи БВПД консультувала громадян у Середино-Будському районі

SuR 070917 1107 вересня представники «мобільних точок доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини, що діють за дорученням міністра юстиції України Павла Петренка здійснили консультування громадян у Зноб-Новгородській селищній територіальній громаді та Уралівській сільській раді.

Цього разу робоча група працювала в складі директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олени Демченко, начальника відділу організації надання безоплатної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Володимира Жалковського, головного спеціаліста відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Ольги Щербини, директора Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Миколи Гудіми, головного спеціаліста відділу правової інформації та консультацій Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Володимира Потапова, заступника начальника Середино-Будського бюро правової допомоги Тетяни Харченко та представників Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

SuR 070917 111

SuR 070917 11

SuR 070917 12

Перед початком консультування в кожному з відвіданих населених пунктів до присутніх звернулася директор Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко. Вона надала загальну інформацію щодо порядку отримання безоплатної вторинної правової допомоги: «Безоплатна вторинна правова допомога – це правова допомога, що надається для захисту прав людини в суді за рахунок коштів Державного бюджету України. На сьогодні в Сумській області доступ до БВПД забезпечують Регіональний центр, 4 місцевих центрів та 14 бюро правової допомоги. Вони надають правову допомогу ветеранам війни; учасникам бойових дій; особам, які отримують статус учасника бойових дій; Внутрішньо переміщеним особи; особам, які отримують статус ВПО; малозабезпеченим особам; дітям–сиротам; дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; дітя, які перебувають у складних життєвих обставинах; особам з інвалідністю».

SuR 070917 13

SuR 070917 14

SuR 070917 15

Загалом спеціалісти здійснили консультування 34 громадян. Так, у Зноб-Новгородському до робочої групи звернулося 24 особи, а в селищі Уралове – 10 осіб.

Найбільше запитань стосувалося земельного законодавства. Клієнтів цікавили порядок паювання земель, отримання субсидій, договір оренди земельних ділянок тощо.

SuR 070917 17

SuR 070917 18

SuR 070917 19

Крім того, представники «мобільних точок доступу» до системи БВПД проінформували громадян щодо контактних даних центрів та бюро, що здійснюють прийом клієнтів. Присутнім розповіли і про можливість отримати консультацію фахового юриста в телефонному режимі за номером 0 800 213 103.

Також робоча група надала адресну допомогу у селищі Зноб-Новгородське та розповсюдила інформаційні буклети «Що таке безоплатна вторинна правова допомога та як її отримати?» та «Бюро правової допомоги: ваш юридичний провідник».

SuR 070917 112

SuR 070917 113

Наступний виїзд «мобільних точок доступу» до БВПД відбудеться 12 вересня. Робоча група здійснюватиме консультування громадян у Кириківській селищній територіальній громаді та Ямненській сільській раді Великописарівського району.

Нагадаємо, що 11 серпня розпочали роботу «мобільні точки доступу» до системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Наступні дві місяці спеціалісти інформуватимуть громадськість щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги.

Уважно слідкуйте за графіком виїздів «мобільних точок доступу» системи БВПД та не упустіть можливість отримати кваліфіковану допомогу.