назад
06.10.17

Робоча група, що працює в межах проекту “Я МАЮ ПРАВО!” побувала на Лебединщині

SuR 171006 155 жовтня робоча група «мобільних точок доступу», що працює в межах загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!» здійснила виїзд до Гарбузівської та Бишкінської сільських рад, що на Лебединщині. Нагадаємо, що у межах проекту проводиться інформування громадян та надання практичних рекомендацій щодо захисту прав за найбільш актуальними напрямами,

адже поширення правових знань сприятиме залученню громадян до правової активності та правосвідомої поведінки.

Перш за все, представники робочої групи надали присутнім загальну інформацію про діяльність системи безоплатної вторинної правової допомоги. Громадян повідомили щодо специфіки діяльності центрів та бюро з надання БВПД та надали їхні контактні дані. Особливу увагу було приділено можливості отримання консультацій у телефонному режимі за номером 0 800 213 103.

SuR 171006 12

SuR 171006 11

Усього на особистий прийом до фахових юристів звернулося 11 осіб. Найбільше громадян цікавили питання, що стосуються земельного законодавства: отримання орендної плати за земельний пай, розірвання договору оренди земельної ділянки, внесення змін до договору оренди тощо.

SuR 171006 15

SuR 171006 13

Крім того, до юристів зверталися з приводу індексації пенсії та порядку дострокового виходу на пенсію.

Варто зазначити, що 10 жовтня робоча група «мобільних точок доступу» здійснить виїзд до Степанівської селищної територіальної громади та Косівщинської сільської ради (Сумський район). Всі охочі мають змогу прийти та поставити актуальне для себе питання. Тож не пропустіть можливість поспілкуватися зі спеціалістами, навіть перебуваючи в віддалених куточках регіону!

SuR 171006 14