назад

Робоча поїздка заступника директора Регіонального центру в м. Долина

1Цими днями, а саме 5 листопада 2015р., заступник директора РЦ з надання БВПД в Івано-Франківській області В. Ковальчук з робочою поїздкою відвідав м. Долину, де провів зустрічі з новообраним міським головою В. Гараздом та працівниками виконавчого комітету Долинської міськради, начальником Долинського районного управління юстиції Р. Сверидою та керівником реєстраційної служби РУЮ Л. Шмегою, за участю адвоката В. Керницького,який з один з перших в Долинському районі,пройшов конкурсний відбір серед адвокатів для роботи з надання БВПД.

Під час зустрічі з керівництвом міста та району, обговорювались питання покращення співпраці між Регіональним та Калуським МЦ з надання БВПД із новообраними органами місцевого самоврядування,їхніми виконавчими органами, громадськими організаціями та адвокатами,які працюють в системі безоплатної правової допомоги в регіоні; посилення спроможності органів самоврядування (в майбутньому Долинської об»єднаної територіальної громади) щодо надання населенню якісної безоплатної первинної допомоги; можливого створення комунальної установи з надання первинної правової допомоги та прийняття відповідного рішення. Міський голова м. Долини В. Гаразд позитивно сприйняв такі пропозиції і пообіцяв,що після обрання нового складу керівництва міської ради, депутатських комісій та виконкому міської ради, розглянуть ці питання щодо покращення надання правової допомоги для жителів міста.

Оскільки, під час відвідин Долинського районного управління юстиції, із зверненням щодо питання оформлення права власності в т.ч на земельну ділянку, звернувся мешканець с. Гошів п. М., спільно з керівником реєстраційної служби Л. Шмегою та приватним нотаріусом О. Ананевич вивчили це питання і надали правову допомогу заявнику, щодо дальших кроків у вирішенні цього спірного питання.

{gallery}pictures/2015.11.09_робоча_поїздка/{/gallery}