назад

Робоча зустріч директора Тернопільського місцевого центру з начальником управління превентивної діяльності

18136748 1351827094862875 1207824475 n

Директор Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Гордєєв 13 квітня провів робочу зустріч з начальником управління превентивної діяльності ГУ НП України в Тернопільській області Олександром Розпутним. Зустріч відбулася в приміщенні зазначеного управління.

Під час зустрічі керівники установ обговорили проблему низького рівня правової обізнаності населення області. Обговорили також і шляхи залучення можливостей системи БВПД під час проведення працівниками управління профілактичних заходів серед населення області та під час притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності. Особливу увагу приділили проблемі дотримання і поновлення порушених прав потерпілих у справах про адміністративне правопорушення, зокрема в частині забезпечення відшкодування заподіяних правопорушником матеріальних і моральних збитків потерпілому.

Сторони також погодили, що в кожному окремому випадку необхідно розглядати можливість залучення в інтересах потерпілого адвоката із системи БВПД під час розгляду справ про адміністративне правопорушення. Керівники установ погодилися із тим, що залучення в інтересах потерпілих адвокатів системи БВПД покращить якість роботи самих працівників управління Національної поліції області та сприятиме якіснішому розгляду судовими інстанціями матеріалів про адміністративні правопорушення. Юрій Гордєєв та Олександр Розпутний дійшли згоди, що це мінімізує можливість уникнути правопорушниками передбаченої законом відповідальності та дасть можливість добитися поновлення порушених прав потерпілим.

З цією метою команда Тернопільського місцевого центру запланувала розробити методичні рекомендації на тему: «Забезпечення дотримання і поновлення прав потерпілого у справах про адміністративне правопорушення». Ці рекомендації  передадуть працівникам управління превентивної діяльності для подальшого розповсюдження серед потерпілих під час притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності.

Окрім цього, сторони досягнули домовленості щодо участі Юрія Гордєєва у проведенні навчальних семінарів в управлінні превентивної діяльності з підпорядкованими йому структурними підрозділами.

ДО СЛОВА, основними напрямками діяльності управління превентивної діяльності є забезпечення організації, координації, аналізу, планування, контролю за діяльністю відділів і відокремлених структурних підрозділів ГУ НП України в Тернопільській області за напрямом діяльності з питань забезпечення публічної безпеки і порядку, здійснення превентивної і профілактичної діяльності, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства і держави, протидії злочинності.

Діяльність управління ґрунтується на принципах верховенства права, дотримання прав і свобод людини, законності, відкритості та прозорості, політичної нейтральності, взаємодії з населенням на засадах партнерства, а також безперервності.

Нагадуємо, що звернутися до Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, тел. (0352) 52-15-20.

В Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та інші питання щодо отримання такої допомоги. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.