назад
11.02.16

Робоча зустріч директора Вінницького місцевого центру з надання БВПД з першим заступником Вінницького міського голови

11.02.2016111 лютого 2016 року у Вінницькій міській раді відбулась робоча зустріч директора Вінницького місцевого центру з надання БВПД Лариси Пікановської з першим заступником Вінницького міського голови Сергієм Тимощуком.

Також в робочій зустрічі взяли участь начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Наталя Вітов, начальник відділу інформаційної та матеріальної інфраструктури Анатолій Поповський, директор департаменту правової політики та якості Олена Лісовська і начальник відділу первинної правової допомоги Людмила Люльчак.

11.02.20162

В ході зустрічі Лариса Пікановська проінформувала представників Вінницької міської ради про перспективи розвитку системи безоплатної правової допомоги, концепцію створення бюро правової допомоги на базі міських, районних управлінь юстиції, їх функції та місію. Зазначила, що Вінницький місцевий центр з надання БВПД тісно співпрацює з відділом первинної правової допомоги Вінницької міської ради. З метою покращення доступу до безоплатної правової допомоги запропонувала скоординувати спільні зусилля і розробити конкретні заходи.

Погодившись з такою пропозицією Олена Лісовська зазначила, що Вінницькою міською радою затверджена Програма правової освіти та надання безоплатної правової допомоги населенню Вінниці, в яку можуть бути включені відповідні зміни.

Обговорювались питання спільних виїздів мобільних пунктів консультування громадян, співпраці з юридичними клініками, взаємодії із засобами масової інформації.

Сергій Тимощук запропонував поширити інформаційні листи і матеріали про Вінницький місцевий центр з надання БВПД серед депутатів Вінницької міської ради.

Людмила Люльчак повідомила, що кожної середи у Вінницькій міській раді проводить навчання Муніціпальний університет для працівників відділів і департаментів міської ради і запросила директора Вінницького місцевого центру з надання БВПД прочитати лекцію на тему безоплатної правової допомоги, поділитись досвідом центру.

Зустріч пройшла в дружній атмосфері, домовились про поглиблення співпраці і спланували спільні дії щодо безоплатної правової допомоги на найближчий час