назад

Робоча зустріч із працівниками поліції Волині

DSC02541Обговорити актуальні питання співпраці та взаємодії. Саме такою є мета робочої зустрічі фахівців системи безоплатної правової допомоги Волині в особі директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Наталії Смолярчук та працівників Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Відповідний захід відбувся 22 березня 2019 року, у межах реалізації завдань та заходів, передбачених Меморандумом про співпрацю та партнерство у сфері надання безоплатної правової допомоги, а також спільного плану дій щодо його виконання.

Наталія Смолярчук акцентувала увагу присутніх на Порядку інформування центрів з надання БВПД про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зокрема, мова йшла про дії адвоката з моменту отримання доручення Регіонального центру для здійснення захисту затриманої особи співробітниками поліції, про професійні обов’язки адвоката та правила адвокатської етики тощо.

DSC02529

DSC02535

Також фахівці Регіонального центру розповіли поліцейським про інформаційну кампанію «Я маю право голосу», яка відбувається в межаж Всеукраїнського правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», за підтримки Ради Європи, розповсюдивши серед них тематичні інформаційні матеріали на кшталт: «Пам’ятка виборця», «Як проголосувати за місцем перебування», «Як змінити місце голосування», листвівки із відповідною інфографікою, а також буклети про систему БПД в Україні та флаєри «WikiLegalAid».

DSC02533

DSC02537

Нагадаємо, 11 лютого 2019 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області було проведено зустріч із партнерами – представниками Управління запезпечення прав людини Національної поліції України, під час якої обговорено низку актуальних питань співпраці.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).