назад

Робоча зустріч із сільським головою с. Паланочка Уманського району

16 квітня 2019 року начальником відділу «Маньківське бюро правової допомоги» проведено робочу зустріч з сільським головою с. Паланочка Кириленко Л.М.

Під час зустрічі обговорювалось питання, що стосувались порядку надання безоплатної первинної правової допомоги органами місцевого самоврядування, можливості створення установ з надання безоплатної первинної правової допомоги.

Поряд з цим, обговорювались питання щодо порядку надання безоплатної первинної правової допомоги Маньківським бюро правової допомоги, порядок звернення громадян до бюро за безоплатною вторинною правовою допомогою та перелік документів, які підтверджують належність клієнта до однієї із вразливих категорій осіб, визначених Законом.

Розглянуто можливість надання працівниками бюро та адвокатами системи БВПД (за потреби клієнта) адресної правової допомоги громадянам, які потребують БПД, але не мають можливості самостійно прибути до бюро (громадянам похилого віку та громадянам з обмеженими можливостями). Проінформовано про роботу мобільних та дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги.

З метою забезпечення безперешкодного доступу громадян до безоплатної правової допомоги досягнуто домовленості про подальшу співпрацю бюро та Паланоцької сільської ради.

Начальником бюро було вручено буклети системи безоплатної правової допомоги, серію буклетів «Я маю право!», «Я маю право голосу!», «Відповідальне батьківство», плакати «Відповідальним батькам – урядова підтримка», «Податкова знижка на навчання», «Дорожня карту виборця», «Вибори без порушень» та інформаційне видання «Юстиція відкрита для людей» для подальшого їх розміщення на інформаційних стендах сільської ради та розповсюдження серед жителів с. Паланочка.