назад

Робоча зустріч керівництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та адвокатів, котрі надають безоплатну правову допомогу

       2 DSC04715 квітня у Краматорську в приміщенні офісу Норвезької ради у справах біженців Україна відбулась робоча зустріч керівництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та адвокатів, котрі надають безоплатну правову допомогу.

У заході прийняли участь директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях (далі – Регіональний центр) Павло Іванович Наливайко, заступник директора Регіонального центру Оксана Володимирівна Савицька, заступник начальника відділу моніторингу діяльності місцевих центрів у Донецькій області Світлана Вікторівна Солейко, директор Маріупольського місцевого центру з надання БВПД Олег Олексійович Батюк, в.о. директора Краматорського місцевого центру з надання БВПД Вікторія Вікторівна Харенко, а також адвокати, котрі надають безоплатну правову допомогу та представники бюро правової допомоги Донецької області.

 DSC0462Учасники робочої зустрічі обговорили основні напрямки організації подальшої співпраці між адвокатами системи безоплатної правової допомоги та Регіональним центром на 2017 рік. Зокрема, щодо порядку взаємодії адвокатів та Регіонального центру при складанні графіків чергувань адвокатів Павло Наливайко зазначив: «У Запорізькій області існує така практика, коли адвокати самі визначають дні своїх чергувань. Але це працює лише в містах, де працює велика кількість адвокатів, наприклад, як у Краматорську. Графік чергування ми оприлюднюємо на сайті Регіонального центру, тож адвокати можуть заздалегідь визначитися, по яким дням їм зручніше буде чергувати. У день свого чергування адвокат повинен буди доступним, щоб у разі необхідності працівники чергової частини Регіонального центру могли зв’язатися із ним». Також директор Регіонального центру зазначив, що у випадку, коли в день чергування за графіком адвокат з якихось причин не може чергувати, він обов’язково повинен повідомити про це чергову частину Регіонального центру будь-яким зручним для нього способом.

Також присутні обговорили основні умови та принципи застосування положення про розподіл справ між адвокатами системи на території Донецької та Запорізької областей, порядок приймання, перевірки та подальшої оплати актів надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також здійснення захисту у кримінальних провадженнях по дорученням Регіонального центру та дотримання стандартів якості. Під час робочої зустрічі Павло Наливайко також наголосив про необхідність своєчасного інформування суб’єктів права на безоплатну вторинну правову допомогу, зокрема, при адміністративних затриманнях.

Наприкінці заходу  директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях Павло Наливайко подякував присутнім адвокатам за співпрацю з місцевими центрами з надання БВПД, та додав: «Центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та адвокати – партнери. Тож у кримінальних справах ми повинні забезпечити рівний доступ до захисту, а у цивільних та адміністративних справах – допомогти людині відновити чи реалізувати свої законні права. Зараз ви надаєте допомогу  тим, хто ніколи не був би, та можливо без системи БПД, і не став би вашим клієнтом. Тож на нас із вами наразі лежить велика відповідальність».

 DSC0463Відтепер за роз’ясненнями та консультаціями з правових питань можна звертатися до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях:

у Запорізькій області

– адреса: пр. Соборний, 77, 8-й поверх, м. Запоріжжя
– телефон: (061) 224-44-50

– електронна пошта: office.zaporizhya@legalaid.gov.ua

 у Донецькій області

– адреса: вул. Зелiнського, 27а, м. Маріуполь
– телефон: (099) 768-25-67

– електронна пошта: office.donetsk@legalaid.gov.ua

            Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Краматорськ, вул. Академічна, 20; тел.: 099-266-91-62, (06264)-6 63-41

            Маріупольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги: м. Маріуполь, пр. Нахімова, 82; тел.: 050-951-28-81

           Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги0-800-213-103