назад

na sajt    У середу, 27 березня, з метою покращення співпраці у рамках Меморандуму, відбулася робоча зустріч директора Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василя Попадинця та керівника Закарпатського обласного центру зайнятості Юрія Фущича.

     Основною темою зустрічі стало обговорення та підбиття підсумків    реалізації пунктів угоди про співпрацю між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Закарпатським ОЦЗ. Наразі, як наголосив директор РЦ Василь Попадинець, у кожному   центрі зайнятості Закарпаття створені та ефективно діють дистанційні пункти доступу до безоплатної правової допомоги. Фахівці місцевих центрів регулярно проводять консультування та прийом громадян у визначені дні місяця. Окрім того, спільними зусиллями працівників партнерських структур проведено низку правопросвітницьких заходів правового характеру для різних категорій населення, серед яких семінари з правових питань для безробітних, роз’яснення та консультації для громадян із питань реалізації і захисту прав людини.  Завдяки співпраці всі особи, які перебувають на обліку в центрі зайнятості, мають доступ до безоплатної правової допомоги, що сприятиме кращій реалізації права громадян на працю та інших трудових прав.
    Як зазначив директор ЗОЦЗ Юрій Фущич, «угода про співпрацю, підписана три року тому, мала на меті консолідацію зусиль обох сторін задля реалізації ефективної державної політики у сфері зайнятості населення та розширення можливостей доступу до безоплатної правової допомоги для громадян, зокрема для осіб, які звертаються до центрів зайнятості краю. Цієї мети нам вдалося досягти в повному обсязі».
    Учасники зустрічі обговорили та намітили подальші напрямки співпраці, серед яких – забезпечення доступу осіб до безоплатної правової допомоги, забезпечення прав і свобод людини у сфері зайнятості населення та соцзахисту від безробіття, робота дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги у приміщеннях органів ДСЗ, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості населення щодо захисту своїх прав, зокрема, права на безоплатну правову допомогу та соціальний захист від безробіття тощо, обмін інформаційними матеріалами та їх поширення й розміщення в приміщеннях ДСЗ та центрах з надання БВПД щодо реалізації державної політики у сфері зайнятості населення та забезпечення права осіб на безоплатну правову допомогу. Йшлося і про консолідацію зусиль партнерів, спрямованих на реалізацію право просвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!».
     Така ефективна співпраця між двома структурами дасть можливість ширшого охоплення краян повним комплексом правових послуг, адже безробітні та інші мешканці краю зможуть звернутися до центру зайнятості не тільки в пошуку роботи, але й задля того, аби вирішити свої проблемні питання у правовому полі.