назад

Робоча зустріч представників системи БВПД та центру соціального обслуговування пройшла в Тростянці

OkM 2017 17 08 zustrich 117 серпня в відділенні соціально-побутової адаптації Тростянецького районного територіального центру соціального обслуговування заступник начальника Тростянецького бюро правової допомоги Вячеслав Тютюнник провів робочу зустріч з працівниками установи.

В основу візиту було покладено обговорення питання щодо створення у вказаному відділенні «правового факультативу».

Під час зустрічі було досягнуто домовленості щодо впровадження проведення щомісячно лекцій на правову тематику юристами Тростянецького бюро правової допомоги. Узгодили попередній план вказаних лекцій та їхні теми.

OkM 2017 17 08 zustrich 3

Вячеслав Тютюнник проінформував присутніх про право громадян, що закріплено в основному Законі України, яким є Конституція України (1996 р.), а саме ст. 59, яка передбачає, що «Кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно».

«Безоплатна правова допомога поділяється на два види: безоплатну первинну правову допомогу(роз’яснення, консультації, складання запитів) та безоплатну вторинну правову допомогу (складання процесуальних документів та представництво в суді)», – додав він.

Також Вячеслав Тютюнник розповів про систему правової допомоги та роль діяльності бюро у ній для територіальних громад.

Тростянецьке бюро правової допомоги: вул. Л. Татаренка, 4; т. (05458) 6-60-52.