назад

Робоча зустріч представників Управління Пенсійного фонду України у Хотинському районі та Хотинського бюро правової допомоги

2016 10 06K 15 жовтня 2016 року заступник начальника відділу «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олена Костенчук провела робочу зустріч з керівництвом та працівниками Управління Пенсійного фонду України у Хотинському районі Чернівецької області.

Мета зустрічі – інформування територіального органу Пенсійного фонду України про існуючу систему безоплатної правової допомоги, початок роботи нових структурних утворень системи, налагодження взаємодії з питань забезпечення доступу до безоплатної правової допомоги жителів Хотинського району.

Так, Олена Костенчук поінформувала про те, що з вересня поточного року у Хотинському районі розпочав роботу новий відділ Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги області – «Хотинське бюро правової допомоги», звернувшись до якого громадяни можуть отримати консультації та роз’яснення з правових питань, скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України, отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.

2016 10 06K 2Представник Хотинського бюро правової допомоги зауважила на необхідність розмежування понять безоплатна первинна та безоплатна вторинна правова допомога, розповіла про послуги, які надаються в рамках цих різновидів правової допомоги, а також про порядок надання безоплатної правової допомоги центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

Також Олена Костенчук повідомила контакту інформацію про адреси, за якими мешканці району можуть звертатись для отримання безоплатних правових послуг, та зазначила, що лише за місяць роботи Хотинського бюро правової допомоги 76 осіб отримали необхідну інформацію, консультації та роз’яснення щодо врегулювання проблемних питань соціального забезпечення, трудових, земельних, спадкових та житлових правовідносин тощо.

Довідка! Відділ «Хотинське бюро правової допомоги» Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: Чернівецька область, м. Хотин, вул. О. Кобилянської, 2А. Контактні телефони: (0 3731) 2-10-61, 2-11-24. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103.