назад
26.05.15

Робоча зустріч Регіонального центру з надання БВПД у Донецькій області із прикордонниками

DSC 0598Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій області налагоджує співпрацю з прикордонниками з метою координації дій щодо забезпечення основоположних прав громадян на території проведення АТО в Донецькій області.

22 травня 2015 року у Маріуполі відбулася робоча зустріч представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій області з представниками Донецького прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій області Ігор Курільчук розповідає, що прикордонники відділу по роботі з іноземцями, дізнання та адміністративного провадження, не зважаючи на обмаль часу і свою зайнятість, охоче відгукнулися на пропозицію центру щодо зустрічі, та під час останньої розповіли про основні завдання і напрямки роботи відділу, профілактичну роботу, яка проводиться загоном щодо попередження адмінправопорушень в регіоні, роз’яснення діючого законодавства населенню, зокрема, в частині перетину кордону та зони розмежування.

У свою чергу представники регіонального центру розповіли про діяльність центру в регіоні – структуру, порядок прийому та обробки інформації про затримання; видання доручень адвокатам для здійснення захисту затриманим, залучення захисників для здійснення захисту за призначенням, участі в окремих процесуальних діях; інформування правоохороних органів про випадки затримання осіб; подальший розвиток системи у зв’язку із початком надання БВПД в цивільному та адміністративному процесах та, зокрема, створення місцевих центрів з надання БВПД у Краматорську та Маріуполі.

За результатами зустрічі представники сторін домовилися про посилення співпраці з метою реалізації прав громадян, передбачених Конституцією України та іншими нормативно-правовими актами, зокрема, шляхом проведення спільних нарад, роз’яснення діючого законодавства про безоплатну правову допомогу у тому числі шляхом інформування населення про таку допомогу – розміщенням інформації про БПД на інформаційних стендах Донецького прикордонного загону, поширення друкованої інформації серед населення.

«Необхідно докласти максимум можливих зусиль, аби допомогти зрозуміти громадянам, які, на жаль, сьогодні знаходиться на підконтрольній терористам території і перетинають лінію зіткнення, а головне знаходиться під тиском інформаційної пропаганди, що не зважаючи на проведення АТО дія законів України розповсюджуються на усіх громадян України. – коментує Ігор Курільчук. – У складних обставинах, що склалися у регіоні сьогодні, задля захисту прав і свобод громадян ми намагаємося посилювати співпрацю із усіма органами державної влади України».

У зв’язку із проведенням антитерористичної операції, нагадаємо, із середини липня 2014 року Регіональний центр з надання безоплавтної вторинної правової допомоги у Донецькій області полишив окупований обласний центр, та продовжує свою діяльність у Маріуполі, за адресою: Донецька область, м. Маріуполь, вул. Зелинського, 27а.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter