назад

imgonline-com-ua-resize-72SpKeuR4FЗ метою покращення взаємодії і співпраці центрів з надання БВПД та адвокатів 8 вересня 2016 року в приміщенні  Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Запорізькій області Олександром Гришиним було проведено робочу зустріч з адвокатами та співробітниками Мелітопольського МЦ.

У зазначеному заході також прийняли участь в.о директора Мелітопольського місцевого центру з надання БВПД Іван Почелов, начальник відділу  представництва цього ж місцевого центру Олександр Булгаков, головний спеціаліст відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру Крістіна Мачулян, заступник начальника відділу організації  надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Мелітопольського МЦ Світлана Козаченко та головний спеціаліст цього відділу Олександра Шумейко. Були присутні й адвокати, що співпрацюють з Мелітопольськім МЦ та надають безоплатну вторинну правову допомогу, а саме Сергій Коломієць, Яна Ненашева, Віталій Савон, Геннадій Стоякін, Олена Яцуренко, Павло Корягін, Олександр Фоменко, Дмитро Ковальов, Олексій Середа, Сергій Котюков та Олексій Бондарев.imgonline-com-ua-resize-QBIioXz32v

При обговоренні нагальних питань, які виникають при наданні безоплатної вторинної правової допомоги, особливу увагу було приділено стандартам якості надання БВПД у кримінальному процесі. Олександр Гришин закцентував увагу присутніх на особливостях звітування адвокатів до місцевого центру та складання звітів.

Директор Регіонального центру Павло Наливайко, який приймав участь у заході за допомогою Скайп-зв’язку, зауважив, що від швидкості та якості звітування по дорученням залежить своєчасність оплати роботи адвоката державою.

Під час зазначеної робочої зустрічі, з метою покращення функціонування відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами та підвищення якості перевірки актів, фахівцями Регіонального центру було проведено семінар не тему «Надання роз’яснень до Методичних рекомендацій щодо прийняття і перевірки актів надання безоплатної вторинної правової допомоги». Було розглянуто питання щодо «складних» розрахунків та аналізу звітування адвокатів по виданим дорученням в кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Також були розглянуті нетипові випадки у звітах адвокатів, які виникають при перевірці розрахунків, та напрямки їх вирішення. На усі питання, що виникли у адвокатів під час розгляду зазначеної теми, Олександром Гришиним та Крістіною Мачулян було надано грунтовні відповіді та вичерпні роз’яснення.

Одним з важливих питань, що відіграє значну роль в наданні якісної правової допомоги, є порядок складання графіків чергувань адвокатів, що надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Аби не було невдоволень щодо роботи у вихідний день, збігу чергувань з засіданнями в суді та чергувань під час відпустки, пропущених дзвінків та «абонент знаходиться поза зоною досяжності», – зауважив Павло Наливайко, – необхідно складати графік чергувань з максимальною зручністю для адвокатів та максимальною користю для наших клієнтів.imgonline-com-ua-resize-nZx5f7aAO4

Щодо аналізу організації та забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги населенню, що мешкає на території обслуговування Мелітопольського місцевого центру, порядку складання графіків чергування адвокатів та його виконання, розподілу доручень по адміністративним та цивільним справам вичерпну інформацію надав начальник відділу організації надання БВПД Регіонального центу Володимир Антонцев, який також за допомогою Скайп-зв’язку приймав участь у заході.

Обов’язково надсилайте свої побажання та зауваження щодо днів чергування та попереджайте щодо своєї відсутності, –  нагадав адвокатам начальник відділу, –  Ми зі свого боку намагаємося рівномірно розподіляти кількість чергувань та вихідних, бо Регіональний центр та адвокати – це партнери, що працюють в одному напрямку.

Наприкінці заходу виступила заступник начальника відділу організації  надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Мелітопольського МЦ Світлана Козаченко з питанням щодо координації роботи адвокатів, які працюють на території, що підпорядкована Мелітопольському МЦ, та закликом до них підсилити увагу при підготовці звітів по дорученням.

4Проведення подібних робочих зустрічей та навчальних семінарів є важливим елементом співпраці Регіонального та місцевих центрів з адвокатами, що надають безоплатну вторинну правову допомогу.