назад

Робоча зустріч у військовій прокураті з метою налагодження співпраці

19.05.2016 - informuvana 319 травня працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Житомирського місцевого центру взяли участь у робочій зустрічі з військовим прокурором Житомирського гарнізону Антоном Войтенко.

Під час зустрічі заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська звернула увагу на переваги безоплатної вторинної правової допомоги, розповіла про роботу Регіонального центру та про можливість звернення у разі виникнення питань по кримінальним справам.

«Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області працює з 1 січня 2013 року. Знаходиться Центр у кабінеті 101 у Будинку правосуддя.

Регіональний центр надає БВПД у кримінальних провадженнях затриманим, підозрюваним, обвинуваченим та засудженим особам у кримінальних провадженнях. Адвокати, які пройшли конкурсний відбір, здійснюють цілодобове чергування та в будь-яку пору доби, незважаючи на свята, вихідні, нічний час, готові виїхати на затримання. На сьогодні у системі БВПД працює більше 140 адвокатів», – відмітила Наталія Радушинська.

19.05.2016 - informuvana 1

Антон Войтенко зацікавився тим, хто надає консультації по адміністративним та цивільним питанням. На цьому детальніше зупинилася інтегратор місцевого центру Вікторія Тогунова. Вона розповіла про категорію громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, проаналізувала успіхи роботи місцевого центру за 2015 рік, розповіла про процедуру проведення консультації та призначення адвоката від держави.

«У Житомирській області діють 4 центри у містах Житомир, Бердичів, Коростень та Новоград-Волинський. У Житомирі місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги по цивільним та адміністративним справам знаходиться на вулиці Гагаріна, 47», – розповіла Вікторія Тогунова.

19.05.2016 - informuvana 519.05.2016 - informuvana 6

«А як можуть отримати безоплатну правову допомогу жителі районів та сіл, які не мають можливості відвідати місцевий центр?», – запитав Антон Войтенко, вивчаючи брошури з інформацією про місцевий центр.

«Працівники місцевого центру проводять виїзні прийоми громадян, щоб знайти шляхи розв`язання юридичних проблем, проконсультувати, – відповіла Вікторія Тогунова. – Крім цього з 1 липня 2016 року у районах Житомирської області планують відкрити 19 бюро правової допомоги, мета яких надавати юридичні консультації по безоплатній первинній правовій допомозі, забезпечувати доступом до безоплатної вторинної правової допомоги».

Фахівці Центрів також сповістити військового прокурора Житомирського гарнізону про проведення конкурсу з відбору кандидатів на посади начальників та/або заступників начальників бюро правової допомоги, який триватиме до 31 травня.

На кінець зустрічі домовилися про співпрацю з військовою прокуратурою, розмістили повідомлення про проведення конкурсу, плакати та буклети про роботу Центрів з надання БВПД, з корисною інформацією для учасників бойових дій на інформаційних стендах. Окрім цього домовилися про перенаправлення осіб, які потребуватимуть юридичної допомоги до місцевого та Регіонального центрів.

19.05.2016 - informuvana 7 19.05.2016 - informuvana 8
19.05.2016 - informuvana 9 19.05.2016 - informuvana 10