назад

Робоча зустріч з адвокатами, які пройшли конкурс з відбору адвокатів, що залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

28584368 2018471568477170 1336538778 o28.02.2018 в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – Регіональний центр) відбулася робоча зустріч з адвокатами, які у січні 2018 року пройшли конкурс з відбору адвокатів, що залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, та були внесені до Реєстру адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу (далі – БВПД).

Директор Ростислав Руденко привітав адвокатів з успішним проходженням конкурсу та звернув увагу на основні аспекти контрактів, які укладаються з адвокатами системи БВПД.

Заступник директора Регіонального центру Євгеній Блащук зробив акцент на тих ситуаціях при наданні адвокатами БВПД, по яких, зазвичай, можуть виникати проблеми, а також розповів про усталені практикою алгоритми їх вирішення.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Віктор Горбач розповів про умови та порядок звітування про результати виконання адвокатами доручень Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області та необхідність приєднання відповідних підтверджуючих процесуальних документів до актів надання безоплатної правової допомоги.

Крім того, Віктор Горбач зауважив, що у разі виникнення спірних моментів під час складання та заповнення актів надання БВПД, адвокати, насамперед, повинні керуватися Постановою Кабінету міністрів України від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Ігор Фомін наголосив на тому, що у своїй роботі адвокати, що співпрацюють з системою БВПД, зобов’язані дотримуватися затверджених стандартів якості у кримінальному, цивільному та адміністративному процесі. Поінформував присутніх про те, що Регіональним центром під час судових засідань проводяться постійні моніторинги дотримання адвокатами згаданих вище стандартів.

В.о. начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Руслан Литвинчук проінформував адвокатів, що за умовами контракту адвокат, який надає БВПД, зобов’язаний чергувати згідно з графіком, у тому числі у нічний час, вихідні, святкові та неробочі дні, з метою забезпечення надання безоплатної вторинної правової допомоги особам з моменту їх затримання та завчасно повідомляти чергових Регіонального центру про обставини, які унеможливлюють чергування.

28584368 2018471568477170 1336538778 o

Після завершення робочої зустрічі присутні адвокати уклали контракти про надання БВПД з Регіональним центром.

Довідкова нормативна база:Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Постанова КМУ від 17.09.2014 № 465 «Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу».

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:office.volyn@legalaid.lt.ua