назад

Робоча зустріч з адвокатами, які вперше уклали контракти з Регіональним центром з надання БВПД у Волинській області

IMG 77745 лютого 2016 року в приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області відбулась  робоча зустріч з адвокатами Волинської області, які вперше уклали контракт про надання безоплатної вторинної правової допомоги (далі – БВПД) на 2016 рік.

У заході взяли участь заступник директора Регіонального центру Євгеній Блащук,  керівний склад структурних підрозділів Регіонального центру та 11 адвокатів, що розпочнуть співпрацю з Регіональним центром.
Темою обговорення були проблемні питання надання БВПД та стан дотримання адвокатами умов укладених з Регіональним центром контрактів.
На початку робочої зустрічі з вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора Регіонального центру Євгеній Блащук, який звернув увагу на соціальну значимість та затребуваність урядової ініціативи по організації системи безоплатної правової допомоги, напрямки її розвитку в світлі реформування органів юстиції України, а також навів основні показники співпраці Регіонального центру з адвокатами, які у 2015 році забезпечували виконання доручень з надання БВПД суб’єктам відповідного права.  IMG 7772
В подальшому слово для виступу було надано керівникам структурних підрозділів Регіонального центру, які, згідно програми робочої зустрічі, доповіли присутнім про порядок організації надання БВПД, підстави її припинення, здійснення заміни захисника та скасування виданого Регіональним центром доручення.
Крім цього, в ході робочої зустрічі, особлива увага адвокатів була привернута до змісту Стандартів якості надання БВПД у кримінальному процесі та необхідність їх дотримання при здійсненні захисту суб’єктів відповідного права.
IMG 7800Також, з метою запобігання повернення адвокатам актів надання БВПД з відповідними додатками без проведення оплати, учасниками заходу були обговорені типові помилки та недоліки, які трапляються при їх заповненні.     
Під час робочої зустрічі учасники заходу виявили інтерес до теми обговорення, а працівники Регіонального центру відповіли на питання адвокатів, які їх цікавили. По завершенні зустрічі були підведені підсумки заходу, а також усім присутнім адвокатам були роздані друковані методичні матеріали, для використання в роботі.

 IMG 7774

IMG 7782

IMG 7801