назад

Робоча зустріч з громадським омбудсменом із захисту виборчих прав

З метою реалізації спільних ініціатив, закріплених Меморандумом про співпрацю між Всеукраїнською громадською організацією «Громадянська мережа «Опора» та Координаційним центром з надання правової допомоги від 13.02.2019 року, директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва провела 18 червня робочу зустріч з громадським омбудсменом із захисту виборчих прав ВГО «Опора» В´ячеславом Гусаковим.

Сторони обговорили програму спільної роботи щодо просвітницьких заходів із захисту виборчих прав громадян та узгодили план спільних навчань на базі Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області для співробітників місцевих центрів, бюро правової допомоги та адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Марина Єлисєєва звернула увагу на важливості подібних навчань і консолідації зусиль напередодні знакових подій:

Учасники навчань детально ознайомляться із законодавчими новелами, дізнаються про найбільш поширені порушення виборчого процесу, про правові наслідки, які настають у випадку порушення виборчих прав тощо. Адже фахівці системи БПД повинні бути компетентними у цих питаннях, щоб вміти проконсультувати громадян, якщо будуть звернення з цих питань.