назад
02.03.17

Робоча зустріч з представниками Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

SUM 2017 03 01 1 zustrich1 березня 2017 року у приміщенні Білопільського бюро правової допомоги головним спеціалістом відділу Ольгою ДРОЗДЕНКО було проведено робочу зустріч – консультацію з представниками Білопільського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Працівники центру підняли життєві питання з якими пересікаються майже кожен день та з якими до них звертаються громадяни для їх подальшого вирішення – це встановлення фактів, що мають юридичне значення. Найрозповсюдженішими є встановлення факту народження та громадянства.

«Найчастіше подібні питання вирішуються в судовому порядку, оскільки даних, про осіб, які могли б зберегтися в архівах чи органах реєстрації актів цивільного стану громадян практично не має, чи втрачені», –  зазначила головний спеціаліст.

Працівникам було роз’яснено, які можливі документи необхідно зібрати для складання відповідної заяви до суду, а також докази що можуть бути прийняті судом для встановлення даних фактів.

«Слід зазначити, що в усіх діях щодо дітей, незалежно від того, здійснюються вони державними чи приватними установами, що займаються питаннями соціального забезпечення, судами, адміністративним чи законодавчими органами, першочергова увага має приділятись якнайкращому забезпеченню інтересів дитини (п. 1 ст. 3 Конвенції про права дитини). Білопільське бюро правової допомоги готове сприяти у вирішенні даних питань шляхом надання консультацій, роз’яснень, а за потреби і супроводу адвокатів», – наголосила Ольга ДРОЗДЕНКО.

 

 За детальною консультацією та роз’ясненнями можна звертатися до Білопільського бюро правової допомоги Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Білопілля, вул. Соборна, 53, або за  тел. (05443) 9-10-87, 9-10-89.