назад

Робоча зустріч з волонтерами Луцької міської організації ветеранів

Волонтери-2В межах проведення заходів до Всеукраїнського тижня права, спеціалістами Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 09.12.2015 проведено робочу зустріч з волонтерами Луцької міської організації ветеранів.

 З вітальним словом до учасників звернувся голова Луцької організації ветеранів України Валерій Севрюков. Пан Валерій привітав присутніх з міжнародним днем волонтера (5 грудня) та заохотив приділити належну увагу представленій інформації про безоплатну правову допомогу.
Працівник Центру Катерина Доманська розповіла про напрями роботи Луцького місцевого центру, зупинилася на роз’ясненні Закону України “Про безоплатну правову допомогу” в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, відповіла на запитання учасників зустрічі стосовно порядку звернення громадян до місцевого центру.
Світлана Прус розповіла про діяльність Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, повідомила, що з Луцьким МЦ на даний час співпрацює більше 40 адвокатів, які надають допомогу у складенні документів процесуального характеру, супроводжують ведення у судах цивільних та адміністративних справ, роз’яснила право громадян на безоплатну вторинну правову допомогу, порядок надання цієї допомоги, розказала про взаємодію Луцького МЦ з органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями з метою створення рівних умов доступу всіх громадян (в тому числі і ветеранів) до правосуддя.
Учасники зустрічі з цікавістю слухали подану інформацію, ставили питання, що їх цікавили, розпитували про порядок отримання правових послуг за рахунок держави.
По завершенню заходу, Оксана Завалішина роздала присутнім друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Луцький місцевий центр з надання БВПД, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах.

Волонтери-1

Волонтери-2

Волонтери-3