назад

Робочі будні бюро правової допомоги Рівненського місцевого центру: мобільні пункти консультування та прийоми громадян

gol

Упродовж робочого тижня фахівці бюро правової допомоги проводили активну комунікаційну роботу у Гощанському, Корецькому, Острозькому та Здолбунівському районах.

Так, керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець провела мобільний пункт консультування у Світанівській сільській раді. Більшість громадян потребували правової допомоги у питаннях, що стосувалися соціального забезпечення, оформлення права власності на житло та земельні ділянки. Зокрема, місцевий житель пан Ігор (ім’я змінене) звернувся з проханням роз’яснити йому перелік документів, які необхідно подати для призначення житлової субсидії, оскільки у зв’язку зі станом здоров’я він не має змоги дістатися до районного центру. Чоловіку надали вичерпну відповідь та роз’яснили про порядок подальших дій.

1

За участю головного спеціаліста Гощанського бюро правової допомоги Вадима Гупалюка та представників Гощанського районного управління соціального захисту населення, районного пенсійного фонду та районного центру зайнятості, відбувся виїзд мобільного соціального офісу у Малинівську та Дроздівську сільські ради. У ході роботи виїзного прийому громадян мешканці сільських рад отримали юридичні консультації щодо переоформлення права власності на житловий будинок, оформлення спадщини, стягнення аліментів, порядку оформлення договору дарування житлового будинку. Окрім того, селянам надали роз’яснення з питань залучення адвоката за рахунок держави соціально незахищеним громадянам у цивільних та адміністративних спорах.

2

У свою чергу головний спеціаліст відділу Острозького бюро правової допомоги Микола Шаповал провів виїзний прийом громадян в селах Хорів та Розваж. Жителі сіл мали змогу отримати юридичні консультації з проблемних для них питань. Зокрема, фахівець допоміг селянам з’ясувати правову інформацію, що стосувалися оренди землі, порядку оформлення спадщини, призначення соціальних допомог та ін.

3

Керівник відділу Здолбунівського бюро правової допомоги Людмила Каштан надавала безоплатні юридичні консультації жителям сіл Дермань І та Дермань ІІ у складі групи мобільного соціального офісу разом з представниками Здолбунівського районного центру зайнятості та Управління соціального захисту населення Здолбунівської РДА. Під час прийому мешканцям сіл надали фахові консультації з питань, що стосувалися соціального забезпечення, земельних відносин, порядку переоформлення спадкового майна, оформлення субсидій та питань соціального забезпечення учасників АТО

4

 Також працівники бюро провели робочі зустрічі із головами та секретарями сільських рад Корецького, Гощанського, Здолбунівського та Острозького району, під час яких ознайомили посадовців із системою безоплатної правової допомоги Рівненщини, завданнями та функціями бюро, узгодили графіки проведення наступних мобільних пунктів консультування та обговорили питання організації правопросвітницьких заходів у територіальних громадах.

Зокрема, керівник Корецького бюро правової допомоги Олена Миронець взяла участь у сесії Корецької міської ради. Фахівець розповіла присутнім, що відтепер у Бюро мешканці місцевої громади можуть отримати безкоштовні консультації з правових питань, скористатися електронними сервісами Мін’юсту, а також отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги (представництво інтересів у суді) у разі такої потреби. Депутати міської ради активно задавали питання щодо осіб, які мають право на безоплатну первинну правову допомогу та щодо пільгової категорії осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Також у сесійній залі Здолбунівської районної ради в рамках Університету третього віку Здолбунівського районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) відбулася зустріч з керівником Здолбунівського бюро правової допомоги Людмилою Каштан. Керівник розповіла, що з 1 вересня цього року розпочало свою роботу Здолбунівське бюро правової допомоги, що є структурним підрозділом Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Зупинилася керівник на завданнях і функціях, які покладені на бюро. Також вона надала слухачам Університету третього віку консультації з правових питань, що стосувалися оформлення субсидій, соціального забезпечення, земельних відносин, порядку переоформлення спадкового майна, оформлення спадщини, договорів купівлі-продажу, дарування, житлового права. 

 

Довідково. Рівненський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

 

Гощанське бюро правової допомоги: смт. Гоща, вул. Незалежності, 20, тел. (03650) 21-650.

 

Здолбунівське бюро правової допомоги: м. Здолбунів, вул. Пушкіна, 44, тел. (03652) 20-808.

 

Корецьке бюро правової допомоги: м. Корець, вул. Київська, 37, тел. (03651) 20-108.

 

Костопільське бюро правової допомоги: м. Костопіль, вул. Сарненська, 24а, тел. (03657) 21-113.

 

Острозьке бюро правової допомоги: м. Острог, вул. Незалежності, 9, тел. (03654) 22-040.