назад

Робочі будні фахівців Мукачівського місцевого центру

jasmin    26 лютого директор Мукачівського МЦ Костянтин Молнар провів робочу зустріч із представником ГО «Жасмін» Світланою Гриценко з приводу подальшої співпраці та проведення спільного прийому громадян. 
   Світлана Гриценко зазначила, що така співпраця є дуже актуальною, особливо у сфері надання правової підтримки похилим людям. Під час зустрічі С. Гриценко підняла питання відносно п. Марії, яка є пенсіонеркою, одинокою жінкою, яку цікавить, чи має вона право заповідати своє майно дочці, яка проживає закордоном і має свою сім’ю. Фахівці надали консультацію, зазначивши, що особа, яка є власником свого майна, вона може розпоряджатися ним на свій власний розсуд, дарувати, продавати, заповідати. 

    28 лютого директор Мукачівського МЦ Костянтин Молнар та начальник відділу правової інформації та консультації Марина Мочарко надали адресну правову допомогу жителю м. Мукачево п. Івану, який має інвалідність ІІ групи, щодо відшкодування збитків завданих неналежним виконанням умов договору.

   28 лютого директор Мукачівського МЦ Костянтин Молнар, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Мирослава Пилипчинець та головний спеціаліст Оксана Задна провели практичну лекцію для студентів Мукачівського державного університету. Темою семінару стало «Попередження насильства в сім’ї». Фахівці роз’яснили присутнім, що таке насильство, які його види, хто може стати жертвою насильства, як уберегтися від нього, та куди звертатися за допомогою. Також присутніх було поінформовано, хто має право на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу та куди звертатися її отриманням. Студентів було поінформовано про напрями діяльності органів юстиції, Всеукраїнський просвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», продемонстровано відеоролик та роздано інформаційні буклети, розроблені Міністерством юстиції України в рамках проекту.

    Цього ж дня начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД Мирослава Пилипчинець та головний спеціаліст Оксана Задна провели семінар для учасників АТО. Фахівці ознайомили присутніх із діяльністю місцевого центру, розповіли про послуги, які надають фахівці центру учасникам АТО. Також присутні отримали консультаційну допомогу з правових питань, соціального забезпечення, отримання земельної ділянки, прийняття на роботу, щодо пільг (на оздоровлення), субсидій тощо.
Фахівці Мукачівського місцевого центру регулярно проводять подібні заходи та надають консультативну допомогу учасникам АТО, адже це сприяє прискоренню адаптації в суспільство та поверненню до цивільного життя, отриманню соціальних гарантій та пільг з найменшими перепонами та юридичними проблемами
   За безоплатною правовою допомогою звертайтеся за адресою: м. Мукачево, вул. Пушкіна, 30, моб.тел.: 095-831-15-74.