назад

Робочі будні Рівненського МЦ та бюро правової допомоги

gol

Керівник Костопільського бюро правової допомоги Мар’яна Шамбір взяла участь у зборах учасників бойових дій та ветеранів Афганістану, під час якого розглядалися питання щодо приєднання учасників бойових дій до Костопільської районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану.

Мар’яна Шамбір розповіла присутнім про роботу бюро, зокрема, наголосивши на тому, що право на безоплатну вторинну правову допомогу мають ветерани війни, учасники бойових дій (АТО), на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». 

Тим часом головний спеціаліст Гощанського бюро правової допомоги Вадим Гупалюк для безробітних громадян районного центру зайнятості з числа учасників бойових дій та малозабезпечених на правничому семінарі розповів про систему безоплатної правової допомоги. Зокрема, фахівець роз’яснив поняття безоплатної первинної та вторинної правової допомог, поінформував про роботу та послуги бюро. Після семінару відбувся прийом громадян, під час якого безробітні громадяни Гощанщини отримали кваліфіковані юридичні консультації та роз’яснення щодо актуальних для них питань.

1

Окрім того, на виконання Меморандуму про співпрацю між Координаційним центром з надання правової допомоги та Державною службою зайнятості головний спеціаліст відділу Рівненського місцевого центру Єлизавета Беркута провела мобільний пункт консультування в Рівненському міському центрі зайнятості. Присутні отримали консультації з таких проблемних питань, як порядок розширення житлової площі та оформлення опіки.

2