назад

Робочі зустрічі адвокатів системи БВПД у Сумському місцевому центрі стануть регулярними

160205 01У Сумському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги 4 лютого відбулася робоча зустріч з адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Захід розпочала Ірина Карел – начальник відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами, яка розповіла присутнім про новинки в реформуванні системи органів юстиції та центрів  безоплатної вторинної правової допомоги, створення бюро та перспективи створення колл-центру при Сумському місцевому центрі.

Крім цього мова йшла про організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумському місцевому центрі та проведення моніторингу виконання адвокатами зобов’язань, визначених у контракті про надання такої допомоги, по дорученням виданим місцевим центром.

Головний спеціаліст відділу організації надання БВПД та роботи з адвокатами Олена Пилипенко узагальнила типові помилки в звітах адвокатів по кримінальним провадженням та цивільним і адміністративним справам. Присутніх проінформували щодо нової форми актів з січня 2016 року, звернули їх увагу на вимоги до правового висновку адвокатів та обговорили інші питання співпраці.

Запрошені адвокати прийняли активну участь в обговоренні цих питань, поділилися практичним досвідом при виконанні доручень по безоплатній вторинній правовій допомозі. За підсумками зустрічі визначено ряд питань, які потребують уточнення доопрацювання на законодавчому рівні.

У лютому робочі зустрічі будуть проводитися щочетверга о 16:00 годині. Запрошуємо бажаючих адвокатів приєднатися до обговорення питань подальшої співпраці!